Indiske GM R Praggnanandhaa vinner tittel på Norwegian Chess Open | Sportsnyheter

Den 16 år gamle toppseedede GM var i fin form og forble ubeseiret gjennom de ni rundene.

Olympiade-bundne Praggnanandhaa var i suveren form, og vant sine seks første kamper før Predke holdt til uavgjort i den syvende runden.

Høydepunkter

• Praggnanandhaa (Elo 2642) endte med ett poeng foran IM Marsel Efroimski (Israel), nummer to, og IM Jung Min Seo (Sverige).
  • Praneeth med seks poeng var uavgjort på tredjeplass, men ble plassert på sjetteplass på grunn av en lavere tie-break-score.
  • Praggnanandhaas trener RB Ramesh gratulerte ham etter seieren og sa at det ville bidra til å øke selvtilliten hans.

Ung indisk stormester R Praggnanandhaa ble vinner av Norway Chess Group A Open Chess Tournament her med 7,5 poeng på ni runder. Den 16 år gamle toppseedede GM var i fin form og forble ubeseiret gjennom de ni rundene. Han avsluttet turneringen med en seier over andre indianere V Praneeth, en internasjonal mester, fredag ​​kveld. Praggnanandhaa (Elo 2642) endte med ett poeng foran IM Marsel Efroimski (Israel), nummer to, og IM Jung Min Seo (Sverige).

I tillegg til å slå Praneeth, plukket Praggnanandhaa seire over Victor Mikhalevski (i runde 8), Vitaly Kunin (runde 6), Mukhammadzokhid Suyarov (runde 4), Semen Mutusov (runde 2) og Mathias Unneland (runde 1). Han trakk de tre andre kampene sine.

Den indiske tenåringsstjernen har gjort noen imponerende prestasjoner den siste tiden og slått verdens nummer én Magnus Carlsen for andre gang på Chessable Master online-arrangementet og tapte en tett finale mot Kinas Ding Liren.

GM vil være en del av det indiske B-laget i det åpne arrangementet av den 44. sjakkolympiade i Chennai neste måned.

«Gratulerer til ham med seieren. Han ble seedet, så det var ingen overraskelse at han vant turneringen. Han spilte bra generelt, trakk med svarte brikker og vant de resterende partiene. Dette vil bidra til å bygge opp selvtilliten hans, sa Ramesh.