UEFA Champions League 2022 Kampdag 1: Kylian Mbappe, Erling Haaland skinner i Europa, Karim Benzema skadet

Kylian Mbappe og Erling Haaland tok sine toppmål til Europa på Champions League-retur, mens forrige sesongs stjerne Karim Benzema haltet av med skade etter mindre enn 30 minutter.

Mbappe og Haaland scoret begge to ganger da deres respektive klubber Paris Saint Germain og Manchester City startet sine europeiske kampanjer med seire, og understreket hvorfor disse to lagene igjen er blant favorittene til tittelen.

Real Madrids sjanser til å forsvare sin krone er sannsynligvis i stor grad avhengig av å ha en fullt fit Benzema, men den franske spissen pådro seg en kneskade i det 30. minutt mot Celtic. Andre omgangs mål fra Vinicius Junior, Luka Modric og Eden Hazard sikret likevel en 3-0-seier til de spanske gigantene i Glasgow.

Benzema var i en egen liga i konkurransen forrige sesong, og scoret 15 mål på 12 kamper for å lede Madrid til tittelen. Men Mbappe og Haaland ser ut til å utfordre franskmannen om Europas toppspissstatus når de prøver å lede klubbene sine til en unnvikende første Champions League-tittel.

Mbappe, 23, som har scoret syv mål på fem ligakamper så langt, satte seg i mål i løpet av de første 22 minuttene av en 2-1 hjemmeseier over Juventus for å bli den yngste spilleren til å nå 35 mål i konkurransen? slo merket som ble holdt av lagkamerat Lionel Messi.

Haaland, 22, har 25 mål på 20 Champions League-kamper – også en rekord – etter å ha scoret én gang i hver halvdel av Manchester Citys 4-0-seier i Sevilla. Den norske spissen, som har scoret 10 mål på seks Premier League-kamper denne sesongen, har nå scoret på sin Champions League-debut for tre klubber? Salzburg, Borussia Dortmund og City.

Dessuten overrasket Dinamo Zagreb Chelsea 1-0 hjemme mens Serie A-mester AC Milan ble holdt 1-1 i Salzburg.

MBAPPE SINKER JUVE

Mbappes første mål for PSG kom etter bare fem minutter etter et vågalt oppkoblingsspill fra Neymar.

Mbappe spilte en kort pasning til brasilianeren før han sprang inn i feltet, med Neymar som holdt ballen akkurat lenge nok før han knipset den forbi en forsvarer og inn i banen til den franske spissen, som stjal den for første gang foran keeper Mattia Perin . .

Den andre kom etter å ha byttet pasninger med Achraf Hakimi og slått Perin med nok en første avslutning. Den amerikanske midtbanespilleren Weston McKennie trakk seg tilbake for Juventus på den 53., og skapte en spent finale i Paris.

I den andre gruppe H-kampen slo Benfica Maccabi Haifa 2-0.

CHELSEA KAMP

Pierre-Emerick Aubameyang kunne ikke gi Chelseas stammeangrep noen umiddelbar gnist da Blues ikke klarte å imponere nok en gang etter en inkonsekvent start på sesongen.

Aubameyang debuterte i Chelsea etter hans flytting fra Barcelona, ​​og spilte med en ansiktsmaske for å beskytte den skadde kjeven, og fikk et mål utelukket for offside da lagkameratene gjentatte ganger ikke klarte å slå keeper Dominik Livakovic.

I stedet var det Mislav Orsic som fortsatte sin scoringsrekke mot engelske lag, og brøt løs fra Wesley Fofana – nok en signering av Chelsea – for å score på et 13. minutts pause.

«Det er en underprestasjon fra vår side,» sa Chelsea-manager Thomas Tuchel, hvis lag allerede har tapt to ganger i Premier League. «Vi er tydeligvis ikke der vi skal være. For øyeblikket mangler alt.»

Noah Okafor ga Salzburg ledelsen mot Milan nær halvtimen ved å skyte keeper Mike Maignan i beina, men Alexis Saelemaekers utlignet før pause.

Rafael Leao var så nær ved å vinne for Milan på stoppetid da han avverget et skudd utenfor stolpen.

USAs internasjonale Sergino Dest kom inn i det 57. minutt på sin debut for Milan etter overgangen fra Barcelona forrige uke, en av seks amerikanere i aksjon den kvelden.

BYRULLER I SPANIA

Haaland kan godt være den manglende brikken i Man City ettersom han har feilet flere ganger i Europa under Pep Guardiola.

Nordmannen viste igjen sin utrolige evne til å være på rett sted til rett tid da han var på hånden i et innlegg fra Kevin De Bruyne i det 21. minutt og deretter banket inn en retur for det tredje målet i det 67. minutt. Phil Foden og Ruben Dias scoret Citys andre mål i en dominerende forestilling på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Også i gruppe G tok Marco Reus 22 mål på 57 Champions League-opptredener da han åpnet scoringen i Borussia Dortmunds 3-0-seier over København. USAs internasjonale Gio Reyna scoret de to andre målene for Dortmund, og byttet pasninger med den engelske tenåringen Jude Bellingham i et smart trekk for det tredje.

FAREN VOKKER

Hvis Benzema skal gå glipp av mye tid for Madrid, har Hazard signalisert at han kan være klar til å ta på seg noe av slakk.

Den belgiske playmakeren – som var på benken før han erstattet Benzema – scoret de to første målene før han scoret det tredje selv mot Celtic. Det var hans første Champions League-mål på 651 dager og det første i alle konkurranser siden januar.

Callum McGregor hadde nesten gitt Celtic ledelsen i første omgang da han slo et voldsomt skudd mot stolpen i det 21. minutt.

I den andre gruppe F-kampen scoret Maryan Shved to ganger da ukrainske Shakhtar Donetsk slo RB Leipzig 4-1. Shakhtars hjemlige sesong startet først nylig etter en lang pause på grunn av invasjonen av Russland, men laget fikk hjelp av Leipzig-keeper Peter Gulacsi til åpningsmålet.

Gulacsi gjorde nattens feil ved å gi ballen til Shved mens han sto godt utenfor sitt eget område, og ga midtbanespilleren en enkel avslutning i et tomt mål.

Leipzig utlignet med et mål fra den franske forsvarsspilleren Mohamed Simakan i det 57. minutt, men Shved tok igjen ledelsen minuttet senere.