Spezza-Neal-Nash-trioen skinner når Canada slår Norge

KOSICE, Slovakia – Canadas nye topplinje kom til live lørdag for å opprettholde landets ubeseirede rekke i IIHF World Hockey Championship.

Jason Spezza og James Neal scoret hver på assist fra Rick Nash da Canada slo Norge 3-2.

Trioen ble først dannet under den tredje perioden av fredagens shootout-seier over USA og så ut til å ha raskt funnet kjemi.

John Tavares scoret det andre målet for Canada (5-0).

Ken Andre Olimb og Marius Holtet svarte for Norge (3-2).

Canadierne er på vei inn i hjemmestrekningen av turneringen. Etter å ha fullført round robin mot Sverige på mandag, reiser laget til Bratislava for medaljerunden.

Litt av en skrekk for de lure nordmennene, som scoret med 1:13 mål i tredje periode etter at Neal ga Canada en 3-0-ledelse. Men de kunne ikke rokke ved overraskelsen.

Nordmennene tok bare med seg én NHL-spiller hit – forsvarsspiller Jonas Holos har nettopp avsluttet sin rookie-sesong med Colorado Avalanche – men har vist seg å være en veldig tøff motstander. De la på en skuddblokkerende klinikk i opprørte seire over Sverige og Sveits og kastet seg gjentatte ganger foran pucken igjen.

Imidlertid klarte de ikke å generere mye offensivt før Canada tok en stor ledelse.

Spezza scoret for andre gang på like mange kamper siden han ble hevet til topplinjen på 15:26 av den første. Nash fant den åpen på toppen av bretten, og han kastet ikke bort tid på å skyte den forbi Lars Haugen.

Tavares sørget for 2-0 like etter halvveis i den andre med et scoringstrekk. Han splittet det norske forsvaret og frastøt noen kroker før han scoret sitt fjerde mål i turneringen.

Neals mål kom på et fint håndleddsskudd og kom etter at han ble stoppet på to utbrudd.

Jonathan Bernier startet sin første start av turneringen for Canada og så ikke mye action før den tredje. Olimb avsluttet sin shutout klokken 11:36 før Holtet slo ham klokken 12:49 med et langskudd som så ut til å treffe den kanadiske forsvarsmannen Carlo Colaiacovo.

Dette vekket Steel Arena til live, men det norske rallyet mislyktes.