Sociedad slo Rayo 2-0 for å komme nærmere topp 2 i Spania

Anført av en tidløs David Silva og en spiss som nyter en ny sjanse, truer Real Sociedad med å gjøre dette til en treveis tittelkamp i den spanske ligaen.

Sociedads 2-0-seier på Rayo Vallecano i hovedstaden lørdag tok dem på nivå med andreplasserte Real Madrid en uke før de møtte hverandre. Lederne Barcelona er bare tre poeng unna.

Begge kraftsentrene har to kamper til, men San Sebastián-siden, som ikke har vunnet ligaen siden 1980-tallet, kommer sterkt inn med ni strake seire over hele ligaen og Copa del Rey.

Imanol Alguacils Sociedad står foran en stor uke. Han reiser til Camp Nou på onsdag for å møte Barcelona i Copa del Rey-kvartfinalen, deretter reiser han til Santiago Bernabéu på søndag for å møte Madrid i ligaen.

Alguacil oppfordret imidlertid spillerne sine til ikke å se på stillingen.

«Det kommer bare til å få oss til å gi slipp,» sa han, med tanke på at det er runde 18 av 38. «Det er en lang vei å gå. La oss se hvor vi er når det bare er fem eller seks runder igjen.

Silva bidro til å bringe Sociedad foran i det 15. minutt da den 37 år gamle midtbanespilleren samlet ballen og skled inn en pasning for å svare på Alexander Sorloths løp. Den norske spissen brukte en berøring fra tåen til å stange ballen under keeper Stole Dimitrievski.

Sociedad doblet ledelsen på den 36. fra dødball. Aritz Elustondo krøllet seg rundt et skrum av spillere for å riste av seg markøren og dirigerte en corner til andre stolpe der Ander Barrenetxea avsluttet.

Mens Silva fortsatt viser spilleferdighetene fra sine beste år i Manchester City og for Spania, har Sorloth sin egen suverene sesong. Etter en ho-hum-kampanje 2021-22 på lån hos Sociedad, ble Sorloth hentet tilbake på lån fra Leipzig etter at Sociedad solgte Alexander Isak til Newcastle. Men Sorloth måtte alltid være det andre alternativet inntil toppsigneringen Umar Sadiq pådro seg en alvorlig kneskade i september.

Sorloth svarte med å score åtte ganger på 14 ligakamper, inkludert en rekke på fem kamper, sammenlignet med bare tre mål på 32 ligakamper forrige sesong.

Sociedad vant sin tredje Copa del Rey i 2020. Begge deres spanske ligatitler kom i 1981 og 1982.

PEN I ROSA

Selv med håret farget knallrosa, viste det seg fortsatt at Antoine Griezmann var umulig for forsvarsspillere å følge da han scoret én gang og spilte en del i to andre mål i den første halvtimen av 3-0-seieren til Atletico Madrid på Valladolid.

Griezmann ga dyktig en assist med et hælspark for å la Álvaro Morata åpne scoringen i det 18. minutt på Metropolitano Stadium. Den franske spissen scoret fra kloss hold til 2-0 i det 24. minutt, og frisparket hans kom til slutt på en retur fra Mario Hermoso i det 28. minutt.

Memphis Depay debuterte for Atletico på den 75. dagen etter den nederlandske forwardens flytting fra Barcelona for å hjelpe til med å fylle tomrommet etter João Félixs overgang til Chelsea.

Atlético, som ble nummer fire, møter Madrid neste gang i Copa del Rey-kvartfinalen på torsdag.

BETIS TAPER

Espanyol slo Real Betis 1-0 takket være Martin Braithwaites mål like før pause. Gjestene snublet i jakten på en topp fire-plassering. Betis led et tredje nederlag på rad.

SEVILLE VINNER

Ivan Rakitic omsatte en straffe i det 89. minutt for å snappe Sevilla en 1-0-seier over Cadiz og løfte dem ut av nedrykksstreken. Ivan Alejo ga bort straffen da han brukte hånden til å avverge et innlegg inn i feltet. Denne overtredelsen ga ham en ny booking og en utvisning.