Norske Warholm slår verdensrekord på 400 meter hekk | Sportsnyheter

Norske Karsten Warholm brøt verdensrekorden på 400 meter hekk holdt av 29 år gamle Kevin Young ved å fullføre løpet på 46,70 sekunder foran hjemmefansen på Diamond League-stevnet i Oslo torsdag.

Warholm slo OL-mesteren Young fra 1992 på 46,78 sekunder, satt fire år før nordmannen ble født og som var den eldste løyperekorden for menn.

Warholm, en to ganger verdensmester, tok en tidlig ledelse og ga aldri opp da han brølte til målstreken, som han krysset foran 2019 Pan American Games-mester Alison dos Santos på mer enn seks tideler av et sekund.

«Jeg visste at jeg hadde en rask tid i kroppen,» sa Warholm. «Det kan kreve enda en verdensrekord for å vinne OL.»

Bragden avsluttet en rekke sterke prestasjoner i Diamond League-konkurransen, der den to ganger olympiske medaljevinneren André de Grasse vant 200 meter for menn på 20.09.

«Jeg var fornøyd med det i dag. Det er et par ting å jobbe med, men jeg kom først for noen dager siden, så kroppen min må fortsatt tilpasse seg etter jetlag,» sa den 26 år gamle kanadieren, som la til at han planlegger å «bringe tilbake noen medaljer» fra OL i Tokyo.

Den ivorianske sprinteren Marie-Josée Ta Lou satte fyr på kvinnenes 100 meter på 10.91, en solid prestasjon foran Tokyo, hvor hun vil møte et felt full av talent.

«Når du starter sesongen, håper du bare å være skadefri, trene riktig og være klar til å konkurrere,» sa Ta Lou. «Det er mange flotte talenter, men jeg konkurrerer alltid med meg selv.»

Kenyas Hellen Obiri, en sølvmedaljevinner i Rio, vant 5000 meter på 14:26,38, men gjorde det klart at hun ønsker å forbedre seg før lekene, hvor hun planlegger å konkurrere på 5000m og 10000m.

«Jeg har mye fartsarbeid å gjøre mellom nå og da. Jeg jobbet hardt med utholdenheten min og nå må jeg fokusere på de siste 300 meterne,» sa Obiri, som vant sin andre gullmedalje på rad til verdensmesterskapet i 2019 .

I kvinnenes 400 meter hekk tjente 21 år gamle Femke Bol sin andre Diamond League-seier på rad på en personlig bestetid på 53,33 sekunder, og utvidet sin egen nasjonale rekord for Nederland.

I feltarrangementene tok verdensmester Kelsey-Lee Barber seg til rette for tredjeplassen i spyd med 59,30m, mens tyskeren Christin Hussong vant med 60,95m.

Svenske Armand Duplantis slo verdensmesteren i stavsprang Sam Kendricks ved å klare 6,01 meter.