Havertz sender Arsenal foran med vinneren på Brentford

Takehiro Tomiyasu fra Arsenal gestikulerer under Premier League-kampen mellom Brentford og Arsenal på Gtech Community Stadium, Brentford, 25. november 2023. (Foto av MI News/NurPhoto) (Foto av MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Arsenal gikk til topps i Premier League da et sent mål fra Kai Havertz ga dem en 1-0-seier på Brentford.

Manchester Citys forrige uavgjort mot Liverpool betydde at laget til Mikel Arteta ville gå foran begge klubbene med en seier, men det så ikke ut til å være sannsynlig for det meste av kampen.

Arsenal-keeper Aaron Ramsdale, tilbakekalt til siden, slapp unna med en stor feil i første omgang, mens gjestene så et Leandro Trossard-mål utelukket for offside.

Havertz, som kom inn som en innbytter, brøt til slutt døden med en heading på nært hold i det 89. minutt.

Arsenal rykket inn til førsteplass med 30 poeng på 13 kamper, ett foran City og to foran Liverpool.

Et Trent Alexander-Arnold-mål i det 80. minutt sikret Liverpool en andpusten 1-1-uavgjort mot lederne Manchester City.

Trekningen avsluttet en bemerkelsesverdig seiersrekke på 23 kamper på Etihad Stadium i alle konkurranser for Pep Guardiola’s City og ødela en rekordstor dag for Erling Haaland.

Haaland (23), som leder ligaen med 14 mål, ble den raskeste spilleren til å score 50 mål i Premier League da han satte inn et skudd med venstrebenet etter en dårlig klarering av keeper Allison Becker. Det tok ham 48 kamper å nå 50-grensen, og brøt Andy Coles rekord på 65.

Denne spektakulære kampen startet Premier Leagues retur fra landskamppausen, og den skuffet ikke, med Alexander-Arnold som stilnet havet av himmelblå Etihad-supportere i det 80. minutt da Mohamed Salah slo den på kanten av boksen. for et lavt, dundrende skudd i hjørnet.

Haalands mål var hans første mot Liverpool i City-trøye og kom til tross for spørsmål om statusen til den store spissen etter at han trakk seg fra den norske troppen etter å ha skadet ankelen i en vennskapskamp mot Færøyene 16. november.

City, som savnet Jack Grealish på grunn av sykdom, fikk et Ruben Dias-mål avvist i andre omgang etter at VAR avgjorde at Manuel Akanji hadde forstyrret keeperen.

Hjemmelaget pepret deretter keeper Allison Becker med skudd i løpet av noen frenetiske siste minutter, inkludert en Haaland-heading fra en corner som gikk like utenfor nettet.

Liverpool hadde også sine sjanser, inkludert en tidlig heading fra Darwin Nunez fra et Salah-innlegg som Ederson måtte kaste for å skyve unna.

Chelsea ble slått 4-1 av Newcastle, mens Brighton holdt på med 10 mann mot Nottingham Forest for en 3-2 seier.

Luton-supporterne feiret sin første hjemmeseier denne sesongen i sin 2-1-seier over Crystal Palace.

Mens Burnley venter på de første hjemmepoengene i kampanjen deres, taper de 2-1 mot West Ham United.