Haaland hat-trick inspirerer Man City tilbakeslag til å slå Palace ▷ SportsBrief.com

Noe å rope om: Manchester City-spissen Erling Haaland gleder seg over sitt første hjemmemål for Manchester City. Foto: Nigel Roddis / AFP
Kilde: AFP

Erling Haaland scoret sitt første Premier League-hattrick for å inspirere Manchester Citys tomålsrekke til å slå Crystal Palace 4-2 på lørdag.

Pep Guardiolas side ble rystet i første omgang på Etihad Stadium av et selvmål fra John Stones og Joachim Andersens heading satte Palace i kamp om en sjokkseier.

Det var den fjerde Premier League-kampen på deres seks siste kamper der City hadde gått to mål bak.

Likevel hadde de ikke tapt noen av de tre foregående og også vunnet denne, takket være Haalands heltemot.

Etter at Bernardo Silva trakk seg tilbake tidlig i andre omgang, scoret Haaland sitt første hjemmemål for City siden hans sommerflytting på 50 millioner pund ($58 millioner) fra Borussia Dortmund.

Den norske spissen tok to til for å forlate Palace i filler, og tok tallet til seks i sine fire første Premier League-opptredener.

Spennende funksjon: Finn ut nyhetene nøyaktig for deg ➡️ finn «Anbefalt for deg»-blokken og nyt!

Det var Citys andre påfølgende rømningshandling etter å ha ledet 3-1 før de spilte 3-3 i Newcastle sist helg.

Mesterne har vært langt fra perfekte, men en tredje seier på de fire første kampene førte dem til toppen av tabellen foran Arsenals kamp mot Fulham senere på lørdag.

Palace tok ledelsen så snart Eberechi Ezes frispark traff både Kyle Walker og Stones da det sirklet inn i nettet.

Ting ble verre for City i det 22. minutt da de ble beseiret igjen på frispark.

Eze slo igjen en corner som Andersen var umarkert i kraft i en heading.

Palace burde ledet 3-0 etter 28 minutter da Ederson reddet et skudd fra Cheick Doucoure og deretter forsøkte å trille ballen.

Odsonne Edouard avverget den mot Jordan Ayew som raskt fant det nederste hjørnet, men dommer Darren England signaliserte for frispark, selv om keeperen var uhindret.

Silva satte City tilbake i kampen i det 53. minutt, og viste hvorfor Guardiola ikke er villig til å selge Portugals flyktige midtbanespiller.

Silva skar fra flankene og slo et lavt skudd som ledet Jeffrey Schlupp inn i banen hans.

Innbytter Julian Alvarez slo raskt til da City utlignet i det 62. minutt.

Alvarez sendte et dypt innlegg til Phil Foden, som returnerte ballen for Haaland, som krysset Marc Guehi på vei hjem.

Haaland førte City i ledelsen åtte minutter senere da Alvarez matet Silva, som trakk ballen tilbake for Stones og trillet den for Haaland å komme inn.

Haaland forseglet sitt hattrick 10 minutter før tid, og holdt unna Joel Ward før han skjøt ned i hjørnet av Silvas pasning.