EM 2024-kvalifisering: Romelu Lukaku scorer fire mål i Belgias seier over Aserbajdsjan | Fotballnyheter

Pluss: Portugal avslutter sin kvalifiseringskampanje med en 10. seier på rad; Gruppe A-vinnerne Spania slo Georgia 3-1; Serbia kvalifiserte seg med uavgjort 2-2 mot Bulgaria i gruppe G, der gruppevinnerne Ungarn slo Montenegro 3-1 takket være en brak fra Liverpools midtbanespiller Dominik Szoboszlai.

23:17, Storbritannia, søndag 19. november 2023

Romelu Lukaku scoret fire ganger i løpet av 20 første halvminutt da Belgia slo 10-manns Aserbajdsjan 5-0 i kvalifiseringen til EM 2024.

Lukaku åpnet scoringen med en heading fra et Jeremy Doku-innlegg før Eddy Pascual fikk sitt andre gule kort for en felling på Roma-spissen, på lån fra Chelsea.

30-åringen fullførte sitt hat-trick etter en halvtime og tok sitt fjerde etter 37 minutter før han ble byttet ut ved pause. Arsenal-spissen Leandro Trossard fullførte røtten sent.

Lukakus tall på 14 mål er en rekord for en EM-kvalifiseringskampanje, og slo 13-tallet satt av Nord-Irlands David Healy i 2008 og matchet av Polens Robert Lewandowski i 2016.

Bilde:
Jeremy Doku gratulerer Leandro Trossard etter å ha scoret Belgias femte mål

Belgia hadde allerede bestilt plass til neste års turnering, og seieren gjorde at de endte øverst i gruppe F foran Østerrike.

Sverigesom ikke kunne kvalifisere seg, slo Estland 2-0 i den andre gruppekampen.

Serbia kvalifiserte seg til EM 2024 med uavgjort 2-2 med Bulgaria i gruppe G, hvor gruppevinnerne Ungarn slå Montenegro 3-1 takket være en dobbel fra Liverpools midtbanespiller Dominik Szoboszlai.

Serbia trengte bare et poeng eller Montenegro for ikke å slå Ungarn for å sikre plassen i Tyskland, men det virket som en reell mulighet da de lå 2-1 under og Montenegro ledet 1-0 i Budapest.

Serbias Srdan Babic utlignet imidlertid i det 82. minutt og Szoboszlai scoret to ganger i løpet av to minutter i andre omgang for å snu Ungarns formue.

Bilde:
Skottlands Stuart Armstrong feirer med John McGinn etter å ha scoret til 3-2 mot Norge

Skottland avsluttet sin vellykkede kampanje med en actionfylt 3-3 uavgjort med Norge i Hampden Park.

Gruppe A vinnere Spania slå Georgia 3-1 på Valladolid.

Portugal avsluttet sin kvalifiseringskampanje med en 10. seier på rad da mål fra Bruno Fernandes og Ricardo Horta ga dem en 2-0 seier mot Island.

Gruppe J finalist Slovakia vant 2-1 mot 10 spillere Bosnia Hercegovinahvem som blir med Luxembourg i demninger.