VM i friidrett 2023: Matthew Hudson-Smith vinner sølv på 400 meter bak Antonio Watson

• Av Harry Poole
  • BBC Sport ved National Athletics Center Budapest

Videotekst,

Britiske Hudson-Smith vinner verdenssølv på 400 meter bak Watson

Briten Matthew Hudson-Smith vant et tappert sølv på 400 meter ved verdensmesterskapet og endte 0,09 sekunder bak den jamaicanske mesteren Antonio Watson.

28-åringen ledet til sluttfasen, men klarte ikke å holde tilbake Watson, som tok seieren på 44,22 sekunder.

Hudson-Smiths forberedelser ble påvirket av et fotproblem som han sa gjorde at han «ikke kunne gå» til tider.

«De siste to ukene har jeg drevet med rehabilitering hver dag,» sa han til BBC TV.

«Jeg hadde veldig alvorlig akillessenebetennelse. Noen ganger kan jeg ikke gå, noen ganger kan jeg.

«Jeg sa hele året at jeg bare måtte være perfekt i tre dager.»

Hudson-Smith trakk alt for å vinne sin første verdenstittel, men klarte ikke å reagere som en målt Watson så ham gjennom i Budapest.

Briten hadde gjort sine gullmedaljeambisjoner klare etter å ha satt europeisk rekord i semifinalen og virket i utgangspunktet usikker på hvordan han skulle reagere på prestasjonen.

Huket i en blanding av kontemplasjon og utmattelse etter å ha forbedret sin 2022-medalje, kunne han nyte øyeblikket etter å ha mottatt sine hardt opptjente penger.

Det er Storbritannias femte medalje i mesterskapet og kommer dagen etter Josh Kerrs fantastiske seier på 1500 meter.

Hudson-Smith nærmer seg verdensmesterskapet

Hudson-Smith hadde insistert på at fjorårets bronsemedalje bare var starten for ham, og trodde at en verdensmedalje ville tillate ham å utløse sitt fulle potensial.

Den uheldige skaden påført av Steven Gardiner, tung favoritt i fraværet av den forsvarende mesteren Michael Norman, i forrige runde hadde latt kampen om medaljene stå åpen.

Hudson-Smith så ut til å dra full nytte da han gikk ut av hjørnet med en marginal fordel. Men han lønnet seg til slutt for sin tidligere innsats, og klarte ikke å opprettholde tempoet for å fullføre på 44,31 sekunder.

Sølv representerer fortsatt en bemerkelsesverdig bragd for Hudson-Smith, som la tre år med «absolutt helvete» bak seg for å vinne verdensbronse, Commonwealth-sølv og europeisk gull i en fantastisk 2022-sesong.

Det som gjorde disse suksessene desto mer bemerkelsesverdige var hva han overvant for å oppnå dem.

Overveldet av følelser etter å ha krysset målstreken i Eugene, avslørte han at han led alvorlige psykiske problemer i 2021 mens han kjempet mot skader, gjeld og koronaviruspandemien.

Og selv om han føler at tittelen er innen rekkevidde torsdag kveld, representerer denne medaljen, som ble vunnet til tross for at han led av akillessenebetennelse i år, nok en bemerkelsesverdig milepæl i karrieren hans.

Hughes går videre til finalen etter en bisarr buggy-hendelse

Videotekst,

GBs Hughes kommer på andreplass til å nå 200m-finalen

Starten av semifinalene på 200 meter for menn har blitt forsinket etter en bisarr hendelse der to vogner som fraktet utøverne som konkurrerte i det første løpet krasjet på vei til stadion.

100 meter mester for menn Noah Lyles var blant de involverte i hendelsen.

En idrettsutøver og en frivillig ble vurdert, med idrettsutøveren godkjent til å delta og den frivillige også uskadd. Den lokale VM-organisasjonskomiteen sa at den ville undersøke saken.

Da disse løpene endelig ble lansert, Storbritannia Zharnel Hughes gikk trygt fremover, og ble nummer to bak bronsemedaljevinner og fjorårets stigende stjerne, Erriyon Knighton (19.98).

Hughes, som med søndagens bronse ble den første briten til å stå på en verdenspalle på 100 meter på 20 år, klokket 20,02 sekunder for å kvalifisere seg som nummer fem.

Den forsvarende mesteren Lyles, hvis semifinale ble skjøvet tilbake for å gi utøverne tid til å restituere seg, vant heatet komfortabelt på 19,76 sekunder – den raskeste tiden i heatet.

OL- og verdenssølvmedaljevinner Kenny Bednarek tok også seieren (19.96) foran Botswana nummer to på 100 meter Letsile Tebogo (19.97).

Asher-Smith og Neita vinner medaljer på 200m

Videotekst,

Storbritannias Dina Asher-Smith og Daryll Neita går videre til finalen på 200 meter

Tre dager etter å ha blitt skuffet over sin åttendeplass i 100 m-finalen for kvinner, Dina Asher-Smith gikk av banen med et smil om munnen etter å ha tjent en plass i fredagens 200 meter medaljeløp.

Den 27 år gamle, verdensmesteren i distanse i 2019, klokket 22,28 sekunder etter at hun kom tilbake til aksjon for å avslutte bak amerikanske Gabrielle Thomas (21,97), rangert raskest i år.

Asher-Smith får selskap av lagkameraten sin Daryl Neitasom fikk en personlig rekord på 22,21 sekunder for å nå sin første individuelle finale i verdensmesterskapet.

Landsmann Bianca Williams klokket også en personlig rekord på 22,17 sekunder, men kunne ikke kvalifisere seg i en all-star semifinale vunnet av den forsvarende mesteren Shericka Jackson.

Jamaicaneren vant på 22.00 sekunder og ble fulgt over streken av den nye 100m-mesteren Sha’Carri Richardson (22.20).

Et annet sted, Ben Pattison sørget for at det ville være britisk representasjon i lørdagens 800 m-finale for menn, og gikk videre som en ikke-automatisk kvalifiseringskamp på ett minutt 44,23 sekunder, men Daniel Rowden (1:45,38) og Max Burgin (1:47,60) bommet.

Anna Kjøp endte på 11. plass i hammerkastfinalen for kvinner med rekord på 70,29 m, mens Canadas Camryn Rogers (77,22 m) vant gull.

Innløsning for Bol når Tentoglou fullfører settet sitt

Videotekst,

«Wow oh wow!» – Nederlenderen Bol vinner gull på 400m hekk for kvinner

En overveldende favoritt Femke Bowl tok sin første verdenstittel i 400 meter hekk for kvinner, og krysset målstreken foran amerikanske Shamier Little på 51,70 sekunder.

Triumfen kom etter at 23-åringen led en dramatisk krasj da hun kjempet om 4x400m blandet stafettgull for Nederland på lørdag, med laget diskvalifisert etter å ha droppet stafettpinnen.

gresk olympisk mester i lengdehopp Miltiadis Tentoglou fullførte sin serie med store titler med et siste hopp på 8,52 m, og slo jamaicanerne Wayne Pinnock (8,50 m) og Tajay Gayle (8,27 m).

På en vellykket kveld for Jamaica, Danielle Williams vant gull på 100 meter hekk for kvinner på 12,43 sekunder, og slo Jasmine Camacho-Quinn (12,44) og Kendra Harrison (12,46).

Nigerias verdensrekordholder på 100 meter hekk Tobi Amusan, klarert å konkurrere sent etter at en suspensjon ble opphevet for å ha gått glipp av tre dopingtester, ble nummer seks.

Norge Jakob Ingebrigtsen returnerte til banen etter sitt fantastiske 1500 m siste tap for Kerr for å kvalifisere seg trygt til 5000 m, hvor han vil forsvare tittelen sin.