Spyd og stafettgull plasserer Tyskland på toppen av medaljetabellen

MÜNCHEN: En gullmedalje til Julian Weber i spydkastet for menn og en fantastisk sprintstafettseier for de tyske kvinnene avsluttet friidretts-EM søndag 21. august og så vertslandet havne på toppen av tabellen.

Webers fjerderundekast på 87,66 yards fikk publikum på nesten 50 000 til å skrike da han tok over tsjekkiske Jakub Vadlejch, hvis 87,28 hadde gitt ham sølvmedaljen.

De britiske mennene vant 4×100 meter stafett for å slutte seg til Tyskland med seks gullmedaljer og var favoritter til å vinne kvinnenes arrangement, bare for å ødelegge deres første bytte.

Det gjorde at Tyskland, verdensmesterskapets bronsemedaljevinnere bak USA og Jamaica og med individuell europeisk 100m-mester Gina Lueckenkemper på tredje etappe, kom på førsteplass foran Polen og Italia.

De endte med syv gull og syv sølv til Storbritannias seks, selv om Storbritannia vant 20 medaljer totalt til Tysklands 16.

Det var omvendt historie i herrestafetten.

Storbritannia hadde vunnet de tre siste europeiske titlene og så jevne ut igjen da Nethaneel Mitchell-Blake brakte dem hjem for å bryte den 32 år gamle mesterskapsrekorden med en tid på 37,67 sekunder, foran Frankrike og Polen,

Tyskland hadde satt nasjonal rekord som den raskeste semifinalisten, men slapp stafettpinnen på den første endringen i finalen, mens de olympiske mesterne Italia ikke klarte å kvalifisere seg etter å ha hvilt to av sine raskeste menn, inkludert olympisk mester Lamont Marcell Jacobs, i semi- finaler.

Det var bedre nyheter for italienerne på 10 000 meter da Crippa Yemaneberhan fullførte en imponerende distansedobbel da han slo den norske lederen Mezngi Zerei Kbrom for å ta gull etter å ha vunnet 5000 meter tidligere i uken.

Spanias Mariano Garcia tok utfordringen fra verdensmesteren på 1500 meter Jake Wightman om å vinne 800 meter, mens polske Pia Skrzyszowska var en imponerende vinner på 100 meter hekk for kvinner.

I lørdagens aksjon ankret Femke Bol Nederland til 4x400m-tittelen for å ta sitt tredje gull i uken etter deres sjeldne dobling på 400m og 400m hekk, mens Storbritannia vant herrekonkurransen.

Luiza Gega, den eneste albaneren som konkurrerte i mesterskapene, vant landets første europeiske gullmedalje noensinne da hun vant 3000 meter brattkjøring i en alder av 33.

Britiske Keely Hodgkinson var endelig i stand til å tråkke opp på det øverste trinnet på pallen etter å ha vunnet sølvmedaljer i verdensmesterskapet og Commonwealth Games da hun vant en storseier på 800 meter.

Forutsigbart vant Sveriges Mondo Duplantis, verdensmester og verdensrekordholder, stavspranget med et mesterskapsrekordsprang på 6,06 meter.