Sophie Roman Haug scorer Reds sitt første uavgjorte mål

Sophie Roman Haugs første Liverpool-mål skaffet laget hennes et verdifullt poeng i en hardt kjempet kamp mot formsterke Tottenham.

Et fantastisk solomål fra den norske spissen Celin Bizet satte Spurs på kurs for en fjerde seier på fem Super League-kamper for kvinner.

Bizet startet trekket fra egen banehalvdel i det 27. minutt før han satte kursen mot Liverpool-forsvaret og produserte en imponerende avslutning forbi Rachael Laws.

Norske Haug, som kom til de røde i september fra AS Roma, utlignet i det 66. minutt med en velplassert heading etter et flott innlegg fra innbytter Yana Daniels.

Liverpool kunne ha vunnet i sluttfasen, men Gemma Bonners volley fløy utenfor.

Tottenham pådro seg også skader da midtbanespiller Olga Ahtinen ble båret av på båre langt inne i pausetiden, mens forsvarsspiller Luana Buhler også måtte byttes ut.

Spurs er tredje på tabellen, men vil falle til fjerde hvis Arsenal vinner på Leicester City senere på søndag (18:45 GMT).

Liverpool forblir nummer fire på tabellen, men vil miste en plass hvis Arsenal vinner.

Frustrasjon for Spurs

Tottenham har fått en imponerende start på livet under den nye sjefen Robert Vilahamn, men det vil være skuffelse over ikke å kunne fullføre jobben mot Liverpool etter å ha tatt en fortjent ledelse.

Spurs vant bare fem WSL-kamper i løpet av en skuffende sesong 2022-23 som endte med midlertidig sjef Vicky Jepson som ansvarlig etter oppsigelsen av Rehanne Skinner i mars.

Bizets mål hadde Spurs på kurs mot seier, men de klarte ikke å bygge videre på det da Martha Thomas sitt avviste forsøk traff tverrliggeren og innbytter Jessica Naz ble nektet av Laws.

Til tross for skader på Ahtinen og Buhler, gjorde Ellie Brazil sin første opptreden siden oktober 2022 etter en ACL-skade.

Spurs er ubeseiret i sine fem siste WSL-kamper under Vilahamn, selv om svensken vil være frustrert etter en andre uavgjort på rad.

Liverpool viser mer spenst

I likhet med Tottenham har også Liverpool startet denne sesongen på en oppmuntrende måte, da de ser ut til å forbedre sin syvendeplass fra forrige sesong.

Det er en spenst fra Matt Beard som viste karakter etter å ha falt bak og opprettholdt sin ubeseirede bortereekord i WSL.

Selv om det vil være frustrasjon over måten Bizet fikk scoret sitt mål uimotsagt på, ga Haugs heading-utligning ytterligere bevis på at Liverpool vil bli vanskelig å slå denne sesongen.

De tapte også en av de seks innledende kampene deres – tilsvarende Tottenhams telling på 11 poeng – og kunne til og med ha vunnet alle tre hvis Bonners forsøk på nært hold ikke hadde fløyet langt.

Liverpool, som mistet Mia Enderby på grunn av skade, returnerer til hovedstaden neste lørdag for å møte Chelsea (13:30 GMT), men de regjerende mesterne vil ikke være redd for dette Reds-laget.