Resurrected Norway nådde 16-delsfinale i verdenscupen for kvinner med 6-0 seier | Fotballnyheter

Sophie Roman Haug scoret hat-trick da Norge la begivenhetsrike to uker bak seg og gikk videre til 16-delsfinalen i verdenscupen for kvinner på målforskjell søndag med et 6-0-tap mot Filippinene på Eden Park.

Vingspiller Caroline Graham Hansen og Guro Reiten scoret også for å hjelpe 1995-mesterne til å avslutte på andreplass i gruppe A, foran medvertene New Zealand, med sin første seier i turneringen.

Filippinene, som endte sist i gruppen til tross for sin første verdenscupseier over New Zealand, avsluttet kampen med 10 spillere etter at forsvarsspiller Sofia Harrison ble påvist rødt kort i det 67. minutt for en felling mot Thea Bjelde.

«Vi følte det var oss mot verden i dag, og vi spilte fra start, og presterte bra når vi virkelig trengte det,» sa Norge-trener Hege Riise. «Det var det beste svaret vi kunne gi til det norske folk og oss selv.»

Med sin turnering på spill framsto Norge som seriøse fra start.

Festlig tilbud

De åpnet scoringen i det sjette minuttet da høyreback Bjelde spilte ballen til Roman Haug, som avsluttet fra stram vinkel med en oppsiktsvekkende volley.

Roman Haug scoret to ganger i det 17. minutt da hun leverte en perfekt plassert heading fra en dyp pasning fra midtbanespiller Vilde Boe Risa.

Graham Hansen sendte en dykkende filippinsk keeper Olivia McDaniel fra utenfor feltet i det 31. minutt, og rettferdiggjorde plassen i startlaget etter kontroversielt å ha vært på benken i Norges forrige kamp.

Ting gikk fra vondt til verre for Filippinene da back Alicia Barker satte ballen i eget mål tre minutter ut i andre omgang og Reiten omsatte en straffe fem minutter senere.

«Vi slapp virkelig trykkventilen tidlig og lot dem være litt mer kreative mens kampen fortsatte,» sa Filippinernes trener Alen Stajcic.

«Jeg er stolt av hjertet og ånden til laget vårt. De kjempet til slutten, de kjempet til døden.

Roman Haug scoret sitt tredje mål med et velplassert hodestøt på pause i andre omgang takket være assist fra Reiten.

«Å lede 3-0 ved pause gjorde at vi kunne legge skuldrene ned og nyte andre omgang, noe du ikke får gjort så ofte i en VM-kamp,» sa Graham Hansen. – Vi legger alt annet til side. Det var en lagseier i dag, og det viser at vi er et samlet lag.

Norge ble nummer to i gruppe A bak Sveits, som holdt New Zealand til målløs uavgjort i søndagens andre kamp. Sveitserne og nordmennene møter enten Spania eller Japan i 16-delsfinalen.