Norske Karsten Warholm vinner tredje verdenstittel på 400m hekk | Flere sportsnyheter

NEW DELHI: Norges Karsten Warholm fortsatte sin dominans på 400 meter hekk for menn, og viste fast besluttsomhet til å vinne sin tredje verdenstittel i Budapest onsdag.

Regjerende olympisk mester Warholm strålte gjennom hele løpet for å vinne gullmedaljen med en tid på 46,89 sekunder. Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene tok sølvmedaljen, og fullførte løpet på 47,34 sekunder.

Amerikanske Rai Benjamin vant bronsemedaljen med tiden 47,56 sekunder. I mellomtiden møtte regjerende verdensmester Alison Dos Santos fra Brasil ulykke da hun snublet på det nest siste hinderet, knuste podiumhåpene og endte til slutt på femteplass.

Warholm, som hadde satt verdensrekord på 45,94 sekunder i å vinne OL-gull i Tokyo to år før, startet løpet fra sin favorittbane nummer syv, som ligger utenfor Benjamin. McMaster og Dos Santos ble plassert i henholdsvis bane åtte og ni.

Med så stor trafikk rundt seg klarte ikke Warholm å bryte seg løs fra flokken, som han ofte gjør mot mindre konkurrenter.

På et tidspunkt så det faktisk ut til at Benjamin tok seg opp på Warholm, med duoen som klarte den syvende av 10 hekk skritt for skritt.

Utvikle

Dos Santos overvant hindringen for å gjøre slutt på medaljehåpene, så gravde Warholm dypt.

Med ansiktet grimaserende og hver sene som skrek, gjorde Warholm en massiv innsats for å rydde en meters gap da pelotonen kom inn i startsundet.

I det som uten tvil var en av hans styggeste hekkeløp, raste nordmannen seg til streken for å sikre seg en tredje verdensgull.

Da Benjamin begynte å bli sliten etter sin tidligere innsats, tok McMaster hjem en minneverdig sølvmedalje.

Warholm hadde allerede vunnet verdensgull i London i 2017 og Doha i 2019. Da han kom tilbake for tidlig fra skade, klarte han bare å bli nummer sju i Eugene i fjor.