New Zealand besegler historisk seier over Norge i verdenscupåpningen | Nyheter VM for kvinner

Football Ferns leverte en strålende prestasjon i andre omgang og slo Norge 1-0 i verdenscupåpningen for kvinner.

Medvertene New Zealand produserte en fotballmesterklasse i andre omgang da de beseiret en høyt rangert norsk side i turneringsåpningen for å vinne sin første verdensmesterskap for kvinner noensinne i sin femte turnering.

Nordmennene hadde startet strålende, og truet et resolutt New Zealand-forsvar med flere raske angrep på Eden Park, Auckland torsdag.

De manglet imidlertid en klinisk avslutning, med Ada Hegerberg som slo et sykkelspark fem minutter ut i kampen og Frida Maanum slo ballen over tverrliggeren etter et godt gjennomarbeidet norsk angrep.

Så endret kampen seg i det 48. minutt da Jacqui Hand krysset en perfekt ball bak den norske forsvarslinjen for Hannah Wilkinson etter et fantastisk løp nedover høyrekanten.

Wilkinson hadde nok tid til å snu kroppen mot mål og trille ballen over Aurora Mikalsen, og sendte hjemmepublikummet til en henrykkelse.

Fra da av gikk all farten, og noen ganger flaksen, til New Zealand.

Ria Percival og Katie Bowen fra New Zealand i aksjon med Caroline Graham Hansen fra Norge [David Rowland/Reuters]

Minutter senere trodde New Zealand at de hadde fått straffe etter en mulig håndball inn i det norske 16-meteren, men det ble dømt til å ha avvist beinet til Mathilde Harviken.

Nordmennene så ut til å være ute av stand til å takle New Zealands raske og dynamiske angrep, men vil anse seg som uheldige som ikke har trukket et mål tilbake i det 81. minutt etter at Tuva Hansen traff tverrliggeren med et elegant langskudd med lobb.

Kampen kom i mål i de døende minuttene etter at den japanske dommeren Yoshimi Yamashita, med hjelp fra VAR, slo fast at Hansen hadde blokkert CJ Botts skudd i feltet med armen. Til manges overraskelse kom det en kunngjøring på stadion fra dommeren som forklarte sin avgjørelse om tannoy-systemet, en første for mange erfarne fotballfans.

Midtbanespiller Ria Percival gikk inn fra flekken og forsøkte en dristig straffe rettet mot øverste hjørne, men traff tverrliggeren.

New Zealand-kaptein Ali Riley reagerer etter å ha vunnet kampen [Saeed Khan/AFP]

Det var ytterligere 10 minutter ekstra tid å se for vertene da Norge fikk fart, med den vanligvis produktive Hegerberg som ukarakteristisk ikke klarte å slå ballen rent etter at ballen falt til ham i feltet.

Ved sluttsignalet brøt det ut en fullsatt Eden Park da New Zealand-spillerne feiret en historisk seier på første kamp.