Miyazawa slår til igjen da Japan slo Norge for å nå kvartfinale

WELLINGTON — Hinata Miyazawa scoret sitt femte mål i turneringen da Japan slo Norge 3-1 i et sammenstøt mellom tidligere mestere lørdag for å nå kvartfinalen i verdenscupen for kvinner for fjerde gang.

Japan er på et oppdrag for å begrave minnet om deres skuffende 16-delsfinale i 2019 og spille vinneren av søndagens oppgjør mellom tittelholderne USA og Sverige.

Selv om de slapp inn sitt første mål i turneringen til en Guro Reiten-heading, så et selvmål fra norske Ingrid Engen samt andre omganger fra Risa Shimizu og Miyazawa dem krysse målstreken foran 33.042 tilskuere.

Miyazawas mål i det 81. minutt flyttet henne ut av uavgjort med Tysklands kaptein Alexandra Popp som turneringens toppscorer og utlignet Homare Sawas japanske rekord for et verdenscup satt i 2011 da Nadeshiko vant tittelen.

Norge, verdensmestere i 1995, går ut av turneringen før kvartfinalen for bare tredje gang på ni verdenscupkamper.

Begge lag kom inn i kampen på bakgrunn av store seire, Japan etter en 4-0-demontering av Spania og Norge etter et 6-0-tap mot Filippinene som gjenopplivet deres slitende kampanje.

Japan, som dominerte ballbesittelsen da de var glade for å leve uten ballen mot spanjolene, gikk raskt til angrep, men åpningsmålet i det 15. minutt kom fra en uventet kilde.

Miyazawa skar inn fra venstrekanten for å krysse og Engen forsøkte å blokkere ballen, bare for å begrave den i eget nett for det åttende selvmålet i VM.

Norge var tilbake på lik linje etter sitt første angrep fem minutter senere, men Vilde Boe Risa kuttet ballen fra sidelinjen og sendte et innlegg inn i det japanske feltet som Reiten møtte med en suveren heading nede i venstre hjørne.

Nadeshiko var foran igjen 10 minutter etter pause da Risa forsøkte en uvettig pasning til en lagkamerat inne i feltet som kantspiller Shimizu snappet opp og hamret i nettet via en avvisning fra Engen .

Det hastet litt mer i Norge de siste 15 minuttene, men Karina Saevik klarte ikke å finne målet da det var fri foran mål i det 76. minutt.

Det begynte å åpne seg plass for Japan da Norge avanserte og Miyazawa utnyttet i det 81. minutt, tok Aoba Fujinos gjennomspill og trillet den kjølig inn i nettet.

Den japanske keeperen Ayaka Yamashita måtte gjøre sitt beste for å holde headingen til Saevik ute på pause, men Norges tid på New Zealand rant ut noen minutter senere.