Mbappe hjelper PSG med å nå toppen, Haaland tilbake blant målene – Journal

PARIS: Superstar-spissene Erling Haaland og Kylian Mbappe var begge på sporet onsdag for å hjelpe lagene deres med å øke sjansene for å nå Champions Leagues 16-delsfinale.

Haaland scoret to ganger i forsvarsmesteren Manchester Citys 3-1-seier over Young Boys i gruppe «G», mens Mbappe satte Paris St Germain på veien til en avgjørende 3-0-seier hjemme mot AC Milan i gruppe «F».

Det endte med måltørke i konkurransen for Haaland, som har ni på like mange Premier League-kamper denne sesongen. Mbappe har åtte av åtte Ligue 1-kamper og scoret også i PSGs Champions League-åpning.

City trenger bare å slå de samme motstanderne om to uker for å bestille plass i 16-delsfinalen. Barcelona er i en lignende situasjon etter at en 2-1 seier over Shakhtar Donetsk holdt dem unna en perfekt start på gruppe H-kampanjen. .

PSG leder en stadig tettere gruppe og forlater Milan, forrige sesongs semifinalist, med utsikter til ikke engang å kvalifisere seg til Europa League som trøst.

Også i samme gruppe kollapset Newcastle United med et første tap, 1-0 mot Borussia Dortmund. Det britiske laget Celtic spilte uavgjort 2-2 i Glasgow mot Atletico Madrid i gruppe E.

PSG kom tilbake fra 4-1-ydmykelsen i Newcastle da mål fra Mbappe, Randal Kolo Muani og Kang-in Lee i Paris mot Milan tok dem til topps i gruppen med seks poeng.

Vrålåsen ble brutt like etter halvtimen da Mbappe mottok ballen fra Warren Zaire-Emery, ubalanserte Fikayo Tomori og deretter feilbeinte landsmann Mike Maignan med en smart, lav avslutning.

Ousmane Dembele trodde han hadde doblet vertens fordel i det 50. minutt bare for en VAR-sjekk for å nekte ham for en foul i oppbyggingen.

Kolo Muani, det tredje medlemmet av PSGs franske trio, doblet deretter ledelsen tre minutter senere med et nærtreff før Lee slo til.

«Vi er veldig stolte av prestasjonen vår,» sa Kolo Muani til Canal Plus. «Å vinne disse kampene gir alle selvtillit.»

Newcastle kom tilbake til jorden med et hjemmetap mot Borussia Dortmund, som så tyskerne rykke over dem til andreplass head-to-head.

Det var et nært møte med Dortmund som gikk foran takket være et mål i første omgang fra Felix Nmecha.

Nmecha ga Borussia en fortjent ledelse like før pause med en godt kontrollert avslutning etter utmerket defensiv og deretter kreativt arbeid fra Nico Schlotterbeck.

Newcastle tok nesten et poeng i sluttfasen av kampen da Callum Wilsons heading traff tverrliggeren, før en påfølgende Anthony Gordon-sjanse ble avvist på treverket.

«I første omgang fortjente vi å vinne, og i andre omgang beskyttet vi seieren,» sa Dortmund-trener Edin Terzic til TNT.

Haaland hadde ikke scoret i sine fem foregående kamper i konkurransen, som dateres tilbake til forrige sesongs semifinale i mai, men han avsluttet den usannsynlige rekken med å avfyre ​​et spotspark på midten på den 67. for å gi fordelen til City 2- 1. en plastbane i Bern.

Den norske spissen avsluttet seieren ved å skyte et skudd i øvre hjørne i det 86. minutt for sitt 37. mål på 33 Champions League-kamper.

Manuel Akanji hadde gitt City ledelsen i det 48. minutt, men innehaverne slapp fire minutter senere da Meschack Elia brøt seg løs fra forsvaret og lobbet på fremrykkende Ederson.

«Jeg beklager, men denne fyren vil score mål hele livet, med en god sjanse vil han være en utrolig trussel,» sa City-manager Pep Guardiola om Haaland.

City flyttet ni poeng, tre foran andreplasserte RB Leipzig, etter at det tyske laget slo Red Star Beograd 3-1.

Xavi Simons, på lån fra PSG, åpnet scoringen for David Raum i det 12. minutt og satte et spektakulært sekund inn i øvre høyre hjørne fra utenfor feltet i det 59. minutt.

Dani Olmo forseglet resultatet sent etter at Marko Stamenic dro en tilbake for Red Star.

Young Boys og Red Star var begge på et poeng.

TOPSY-TURVY I PARADIS

Poengene ble delt mellom Celtic og Atletico i en livlig trekning, som så vertene hentet sitt første poeng i kampanjen.

Celtic tok en tidlig ledelse da Kyogo Furuhashi løftet ballen forbi Jan Oblak i det fjerde minuttet, og fullførte et godt lagtrekk.

I det 23. minutt avviste Joe Hart en Antoine Griezmann-straffe på stolpen, men den returnerte perfekt til franskmannen som ikke gjorde noen feil i andre omgang.

Vertene svarte umiddelbart da et innlegg i det 27. minutt falt på bakstokken til Luis Palma, som returnerte ballen til den usynlige Oblak.

Alvaro Morata satte Atletico tilbake i utligningen i det 53. minutt da han sendte en perfekt dømt heading forbi Hart og i nettet.

Rodrigo De Paul pådro seg sitt andre gule kort sent i kampen, men vertene klarte ikke å omsette sin numeriske fordel til en vinner.

Feyenoord rykket inn på førsteplass, ett poeng foran Atletico Madrid etter en 3-1-seier over Lazio i gruppeavspark.

En brak fra Santiago Gimenez og sommersignering av Ramiz Zerroukis åpningsmål førte til at nederlenderen gikk hjem til tross for en straffe konvertert av Pedro for Lazio, som falt til tredje, et poeng bak Atletico og tre bak Celtic.

Ferran Torres og Fermín Lopez scoret i løpet av åtte første halvminutter for Barça, som ikke har kommet lenger enn til gruppespillet siden Lionel Messi gikk av i 2021.

Georgiy Sudakov slo til på en rask kontring i andre omgang og Shakhtar var ved flere anledninger nær ved å utligne, bare for at Barca beholdt ledelsen.

Den katalanske klubben har tre poeng mer enn andreplasserte Porto, som kom bakfra i Belgia for å slå Royal Antwerp 4-1 takket være et hattrick i andre omgang fra innbytter Evanilson.

Alhassan Yussuf ga vertene en sjokkledelse i første omgang, men Evanilsons hat-trick og Stephen Eustaquios mål gjenopprettet orden og ga Porto en overbevisende seier til slutt.

Antwerpen forble ubrukelig mens Shakhtar er seks poeng bak Barça.