Man United stuper til nye dybder i Brentford-treningen mens City fortsetter å skyte

Temperaturene steg i England lørdag og ingen kjente varmen mer enn avdøde Manchester United-manager Erik ten Hag.

På nok en ydmyk dag for en massiv klubb i fritt fall slapp United inn fire mål i løpet av de første 35 minuttene og ble feid med et 4-0-tap mot Brentford i Premier League.

Det er to kamper, to nederlag så langt for Ten Hag, nederlenderen som kom fra Ajax i en dristig off-season utnevnelse som Uniteds femte manager på ni år og så sjokkert ut i stua da målene strømmet inn på Brentford Community Stadium.

Det var også forståelig. United hadde aldri gått til pause i en Premier League-kamp som lå under 4-0. Aldri før i Premier League har United sluppet inn så mange mål så raskt.

Det var så mange individuelle feil – keeper David de Gea lot et svakt skudd drible under seg for det første målet, Christian Eriksen ble taklet i egen boks før det andre, og Brentford hadde to frie headinger i en corner til den tredje – som Ten Hag ønsket nok å bytte ut det meste av laget sitt ved pause.

Han gjorde tre pausebytter, med Cristiano Ronaldo – tilbake i United-troppen etter en offseason da han presset på for å forlate klubben – bli og spille hele kampen. Han hadde et frustrert utseende hele veien.

«Det jeg ba dem om å gjøre er å spille med overbevisning og ta ansvar for prestasjonene deres,» sa Ten Hag. — Det var det de ikke gjorde.

Josh Dasilva, Mathias Jensen, Ben Mee og Bryan Mbeumo scoret for Brentford, som presset nådeløst og blåste United unna.

«Det føltes som om vi var over alt,» sa Jensen. «De kunne ikke håndtere presset vårt, andreballene våre, intensiteten vår. Du kunne se at de slet.»

Det kan bli enda verre for Ten Hag og hans nye lag, som startet med et 2-1 hjemmetap mot Brighton forrige helg. Neste? Det er bare harde rivaler Liverpool, som vil være ivrige etter å gi United et femte tap på rad siden forrige sesong.

«Vi er, som et team, i en vanskelig prosess», sa Ten Hag. «Selvfølgelig forventer du en annen start. Det er ikke det vi forventet… Det virker som det som skjedde tidligere, forrige sesong, bringer oss inn i den nye sesongen. Det må vi endre veldig raskt.

Uniteds kollaps kom i den siste av syv kamper på lørdag som ble spilt under svulmende forhold som nådde 35 grader Celsius.

Manchester City og Arsenal har begge scoret fire mål i hjemmeseiere og fortsetter å sette en sterk start på sesongen.

BYCRUISE

Man City trengte ikke engang Erling Haaland for å score i deres Bournemouth knuser 4-0.

Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne og Phil Foden var målscorerne for City med selvmål, og Haaland fikk knapt se nettet i sin første kamp på Etihad Stadium.

Den norske spissen scoret begge målene for City i sin 2-0-seier i helgen mot West Ham, men ble stort sett kastet ut en uke senere, med bare åtte berøringer før han gikk av på den 74.

JESU DOBBELT

En spiller som forlot City trives i Arsenal.

Gabriel Jesus spilte en ledende rolle i 4-2 seier mot Leicesterscoret de to fremste før pause og ga assists til andre omgang fra Granit Xhaka og Gabriel Martinelli.

Jesus, den brasilianske angriperen som forlot City i sommer for £45 millioner ($54 millioner), var i god form for Arsenal i pre-season og ser ut til å glede seg over å være startspissen igjen etter å ha vært inn og ut av City-laget.

Et selvmål fra William Saliba og et angrep fra James Maddison brakte Leicester to ganger innenfor et mål fra Arsenal på Emirates Stadium.

GERRARD TOPP LAMPARD

Englands lagkamerater Steven Gerrard og Frank Lampard var rivaler i dugouts da de spilte mot hverandre for første gang som managere på lørdag.

Gerard gikk seirende ut.

Til tross for en sen vakling, Aston Villa slo Everton 2-1 for sin første seier for sesongen og etterlot motstanderen uten poeng. Danny Ings og Emi Buendia scoret for Villa før et selvmål i det 87. minutt fra Lucas Digne ga Everton håp.

Som Man United er Everton null poeng etter to kamper.

REGISTRERT STRAFF

Uavgjorte påfølgende var sannsynligvis så mange som Fulham kunne ha forventet da de kom tilbake til Englands store tid.

Det kunne imidlertid vært mye mer med Aleksandar Mitrovic fikk en sen straffe reddet i uavgjort 0-0 på Wolverhampton.

Jose Sa dukket til høyre for å hente spotsparket fra den serbiske landslagsspilleren, som scoret to ganger i 2-2 med Liverpool forrige helg og ønsket å score sitt 45. ligamål på like mange kamper for Fulham.

Det ble to andre uavgjorte, med Brighton og Newcastle sliter til 0-0 stillestående og Southampton går 2-0 til 2-2 uavgjort med Leeds.