Landslaget, Norge | Børs: Slik spilte Norge mot Tsjekkia

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge storkoste seg hjemme mot Tsjekkia i fredagens privatlandskamp og tapte 1-2 hjemme i Oslo.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan H. Nyland – 4

Slipper med skrekk etter 20 minutter med en fatal retur etter et skudd. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kalte det «forbudt». Tryggere å håndtere et langskudd etter 32 minutter. Lite ble gjort etter pause før han slapp inn et frispark i keeperhjørnet fem minutter før tid.

Kristoffer Ajer – 4

Forlot sonen sin da tsjekkerne utlignet, og etterlot tre motstandere helt ubemerket. Har brukbar kontroll fra sin høyrebackposisjon ellers i kampen, men dette er ikke mye hjelp når han bommer i avgjørende situasjoner.

Andreas Hanche Olsen – 4

Noen ganger litt rotete i redigeringsfasen. Ryddet opp med et nødrop ved en anledning tidlig i første omgang. Da Tsjekkia scoret før pause, slet han med å vite hvilket område han skulle dekke i samarbeid med stopperpartneren. Tsjekkeren går ned og får gult kort i situasjonen som ender med nok et tilbake frispark.

Leo Østigård – 5

Kommer ikke til store tester før Norge slipper inn mål. Dårlig kommunikasjon med resten av forsvaret betyr at feltet er fullstendig utsatt for tre umarkerte motstandere. Har ellers god kontroll i spillet, men bommer noen ganger når han prøver å bryte foran.

Fredrik Bjorkan – 5

Blir lett overgått før Tsjekkia utligner. Ikke altfor involvert offensivt i første omgang, selv om han noterte en assist til Oscar Bobb som absolutt må fremheves. Resten kommer etter pause.

Oscar Bobb – 7 – Norges beste

Frisk i starten av kampen fra sin startposisjon til høyre. Har kranglet flere ganger uten å gjøre noe stort nummer ut av det. Men så eksploderte ting på Ullevaal da 20-åringen overlistet et par tsjekkiske forsvarsspillere og satte Norge foran med en frekk avslutning i det korte hjørnet. En rett og slett sprø forestilling fra Norges nye perle. Ikke lenger anonym etter pause og erstattet etter 75 minutter.

Patrick Berg – 5

Balanserer midtbanen uten å skille seg spesielt ut. Noen ganger ganske anonym og blir tatt av banen ved pause av landslagssjef Ståle Solbakken.

Bergé Sand – 5

Ikke spesielt involvert før pause på sentral midtbane med Berg. Spill det trygt etter pause uten å gjøre noe stort nummer ut av det.

Martin Ødegaard – 5

I likhet med det norske laget startet de fra scratch, men slet mer og mer i første omgang. Han så ut til å ha en liten halt ved en anledning. Han styrer det norske laget godt etter pause når vi presser på i starten av omgangen.

Alexander Sorloth – 7

Er flink til å finne rom og skape sjanser for både seg selv og lagkameratene gjennom sin fremadstormende rolle. Kan med fordel bli enda mer egoistisk og ende opp mer på egenhånd. Flere meget gode implikasjoner like etter pause hvor han blant annet setter opp Haaland med et godt innlegg. Best i Norge med Bobb.

Erling Haaland – 5

Den store norske stjernen var proaktiv og skilte seg ut for Norge. Et konstant uromoment som aldri ga fred til tsjekkerne. Den største muligheten hadde han like etter pause da han dyttet ballen mot mål etter et innlegg fra Sørloth. Målvakten hindret imidlertid målet i å score. Ferdig utvendig på skrå kort tid etter. Videre går det bra i banespillet for Norge i flere situasjoner. Byttet ut etter 75 minutter og forlater dermed banen målløs.