Det er en begivenhet som ikke bare overskrider sport, men også underholdning med sine stjernespekkede gjester og pauseshow som alltid er forestillinger å huske, på godt og vondt.

Neste sesongs Super Bowl blir den 57. arrangert av NFL, men hvor finner den sted?

Super Bowl LVII finner sted 12. februar 2023 på State Farm Stadium, hjemmebanen til Arizona Cardinals.

I Super Bowl møtes AFC-mesteren og NFC-mesteren om Vince Lombardi Trophy.

Historien til Super Bowl i Arizona

Super Bowl XXX – 28. januar 1996

Første gang Arizona var vertskap for en Super Bowl var i 1996, men ikke på State Farm Stadium, i stedet var det Sun Devil Stadium som var vertskap for storkampen.

Dallas Cowboys vant ved den anledningen, og slo Pittsburgh Steelers 27-17 for å kreve franchisens femte Vince Lombardi Trophy.

Super Bowl XLII – 3. februar 2008

Det ble ofte kalt en av de beste kampene i NFL-historien da New York Giants klarte å slå Tom Bradys New England Patriots som gikk ubeseiret hele sesongen.

Det var tett alle fire kvartalene, men hvis det er ett øyeblikk fansen husker fra den kampen, er det den beryktede «Hjelmfangsten». Giants QB Eli Manning klarte å unngå forfølgelse av tre Patriots-forsvarere i de to siste minuttene av kampen og kastet en 32-yard pasning til mottakeren David Tyree som fanget ballen ved å presse ballen mot hjelmen hans. Dette satte opp det kampvinnende touchdownet for Giants som vant 17-14.

Super Bowl XLIX – 1. februar 2015

Patriots SB 2015

Patriots var tilbake i Arizona for Super Bowl, men denne gangen håpet de å stikke av med Vince Lombardi Trophy ved å ta imot Seattle Seahawks.

Etter å ha kommet inn ved pause på 14-14, tok Seahawks en 10-poengs ledelse i tredje kvartal, men Patriots slo tilbake og scoret ubesvarte 14 poeng for å ta en 28-24 ledelse.

Imidlertid ville det være sluttspillet som stjal showet. Seahawks slo leir på Patriots 1-yardlinje og i stedet for å gå på løp, valgte QB Russell Wilson å passere ballen og som et resultat ble pasningen hans i målsonen snappet opp av backen til corneren Malcolm Butler som sikret ballen. seier for Patriots, og avsluttet franchisens 10-årige mesterskapstørke.