Hibs slo Luzern i en thriller for å komme nærmere Aston Villa | Hjerter taper på Rosenborg, men Lawrence Shanklands mål gir håp | Fotballnyheter

Hibernian slo sveitsiske Luzern 3–1 på Easter Road for å komme nær et sluttspill med Aston Villa; Hearts lider av et knepent tap for Europa Conference League-kvalifiseringsrunden mot Rosenborg, men Lawrence Shanklands mål gir håp for andre etappe; vinner av uavgjort for å spille Hajduk Split eller PAOK

09:17, Storbritannia, fredag ​​11. august 2023

Hibernian vil ta en 3-1 ledelse i andre etappe av Europa Conference League tredje kvalifiseringsrunde mot den sveitsiske klubben Luzern etter en spennende seier på Easter Road.

Da et sluttspill mot Aston Villa ventet på vinnerne, slo Hibs inn åpningsøyeblikkene etter pause med et suverent angrep fra Joe Newell.

Ismajl Beka nikket mot Luzern i det 57. minutt.

Hibs-manager Lee Johnson var fornøyd med spillernes holdning mot Luzern

Men debutanten Dylan Vente headet hjem 18 minutter før tid og Jordan Obita la til en tredjeplass i det 90. minutt da Hibs tok kontroll over trekningen foran neste ukes andre etappe i Sveits.

Hibs måtte forsvare seg mye i de første 20 minuttene da Luzern viste klassen sin på ballen.

Hjemmekeeper David Marshall ble kalt inn etter bare fem minutter for å forhindre at Hibs havnet bak tidlig. Martin Frydek satte en fantastisk pasning over høyreback Lewis Miller for å finne kantspilleren Teddy Okou, men skuddet hans over mål ble nektet av Marshall.

Hibs hadde en sjanse i det 27. minutt på et langt innkast fra Miller. Skipper Paul Hanlon vant på første kontakt og ballen falt til slutt til Will Fish, hvis volleyforsøk ble blokkert.

Bilde:
Hibernians Jordan Obita feirer å vinne 3-1 mot Luzern

Og det var Hibs som åpnet scoringen bare 18 sekunder etter pause. Boyles utholdenhet blokkerte en klarering ned til høyre, og Adam Le Fondre assisterte den for Sale, hvis smarte layoff ble boret inn i det øverste hjørnet av Newell.

Ledelsen varte bare i 11 minutter. Luzern fikk en andre corner i rask rekkefølge, og Meyers levering ble headet inn av Beka.

Hibs tok tilbake ledelsen da Le Fondre krysset for et umarkert salg for å nikke fra seks meter ut.

Begge lag fortsatte å sikte på halsen og innbytter Christian Doidge tok nesten en tredje for Hibs, men skuddet hans nær stolpen fra et lavt innlegg fra Martin Boyle satte tverrliggeren i veien.

To minutter senere i den andre enden krasjet Pius Dorns driv i tverrliggeren med Marshall godt slått.

Da hjemmelaget begynte å lete etter fulltidsfløyta, fant de en tredje fra ingensteds. Luzern fikk problemer med en tverrpasning som Obita grep for å bryte seg løs og heade hjemover.

Bursdagsgutt Shankland gir hjerter håp

Bilde:
Lawrence Shankland scoret for Hearts mot Rosenborg

Bursdagsgutten Lawrence Shankland ga Hearts sårt tiltrengt Euro-jubel med et avgjørende mål i andre omgang i et 2-1-tap for Rosenborg i Trondheim.

Emil Frederiksen ga hjemmelaget ledelsen i det 14. minutt av Europa Conference Leagues tredje kvalifiseringsrunde første etappe på Lerkendal Stadion før den 20 år gamle Canada-landslagsmannen Jayden Nelson scoret 2-0 i tilleggstiden i første omgang.

Jambos hadde vært godt bak tempoet, men reagerte positivt etter pause og dro et mål i det 78. minutt gjennom kapteinen sin på 28-årsdagen hans for kanskje å snu uavgjort i lagets favør de Gorgie foran den andre etappen på Tynecastle neste torsdag. natt.

Svein Maalens side, åttende i den norske Eliteserien etter 18 kamper, tok det første skuddet på mål i de første to minuttene da Carlo Holse stanget et kryss utenfor målet før 16 år gamle Sverre Nypan fyrte av et skudd langdistanse.
innsats over streken.

Bilde:
Hearts-fansen reiste til Norge for første etappe

Hjemmelaget tok imidlertid fortjent ledelsen da Nypan snudde Baningime inne i Hearts straffeboks og la et innlegg for at Frederiksen skulle sparke i nettet noen meter etter å ha kommet forbi Cochrane.

Det var midtveis i første omgang før Hearts hadde et skudd på mål, men Alan Forrests lave skudd ble komfortabelt reddet av keeper Andre Hansen.

Men i det andre minuttet av første omgang ekstratid, trakk Nypan seg unna den slitende Baningime som stoppet og med Hearts-forsvaret i filler rett og slett skled ballen til Nelson for å slå Clark på kloss hold.

Peter Haring tok over fra Baningime for andre omgang og gjestene så mer komfortable ut, og i det 52. minutt bommet Shankland målet med en heading da han burde ha truffet målet.

Men en forynget Hearts scoret målet de fortjente 12 minutter etter gang, da innbytter Stephen Kingsley la et innlegg fra venstre for Skottland-spissen Shankland for å heade forbi Hansen.

Edinburgh-laget gikk på jakt etter en utjevning som fikk Rosenborg til å se litt skjelven ut, men de holdt ut for seier, selv om Hearts vil forlate Norge med tillit til at de kan redde kampen tilbake for å organisere et møte med Hajduk Split eller PAOK. .