Haaland passerer Norge for 3-1-seier over Kypros

Norges Erling Haaland scoret to ganger i andre omgang da han tok en 3-1-seier over Kypros tirsdag for å få EM 2024 gruppe A-kampanjen tilbake på rett spor etter et sjokk 2-1 hjemmetap mot Kypros. Skottland i forrige kamp.

Seieren plasserer nordmennene på tredjeplass i femlagsgruppen med fire poeng på fire kamper, bak andreplasserte Georgia på målforskjell, mens Skottland, som tar imot Georgia tirsdag, topper gruppen med ni poeng på tre kamper.

Norge brøt dødpunktet i det 12. minutt da Alexander Sorloths innlegg fra høyre fløy forbi Haaland, men falt perfekt for Ola Solbakken til å score sitt første landskampmål.

Haaland konverterte en straffe i det 56. minutt og fulgte opp med nok en kraftig avslutning på timen for å ta sesongen hans til 56 mål, flest av noen spillere i Europas fem beste ligaer og to mer enn franske Kylian Mbappe.

Grigoris Kastanos fikk en trøst på pause for gjestene å redusere underskuddet, men det kunne ikke ødelegge festen da nordmennene sikret sin første seier i gruppen.