Filmstudent tar fatt på å lage meningsfull underholdning

2. desember 2022

Redaktørens notat: Denne historien er en del av en serie profiler av bemerkelsesverdige personer kandidater høsten 2022.

Jayla Johnson har alltid visst at hun ønsket å satse på en karriere i underholdningsindustrien og lage filmer.

Jayla Johnson er uteksaminert med en BFA i film- og medieproduksjon fra Sidney Poitier New America Film School denne høsten. Foto med tillatelse av Jayla Johnson
Last ned hele bildet

«Jeg pleide å gå rundt og gripe VHS-kassettene mine, klar til å sette dem i spilleren,» sa hun.

«Da jeg vokste opp, tillot filmer meg å unnslippe frykten for verden. Som barn led jeg av alvorlig angst, og det eneste som hjalp meg å takle var å spille inn en lykkelig film. Min mor visste det, og hun visste hvilke filmer, enten Jeg hadde sett dem før eller ikke, ville berolige meg og få et smil på ansiktet mitt. Å vokse opp og takle disse utfordringene hjalp meg å anerkjenne en forståelse for prosessen med å lage film og hvordan disse historiene som hjalp meg i barndommen blir til.

Johnson, som er født og oppvokst i en liten by i Wyoming, sa at hun bestemte seg for å begynne å forfølge lidenskapen sin tidlig, og oppnå en førsteamanuensisgrad før hun i det hele tatt ble uteksaminert fra videregående.

«Jeg har alltid elsket skolen og strevet etter suksess i livet mitt, så i løpet av de to siste årene på videregående, jobbet jeg samtidig for å få min førsteamanuensisgrad.»

Johnson fikk sin førsteamanuensisgrad i multimediakommunikasjon, og sa at det var det nærmeste hun kunne komme til å starte filmskapingspraksis.

«Jeg tok denne beslutningen om å fortsette videregående fordi jeg raskt innså at en karriere innen film/tv er en lang reise, og jeg ønsket å starte denne reisen så snart som mulig for å nå målene mine,» sa hun.

Johnson gikk videre til Arizona State University og tok en BFA i film- og medieproduksjon denne høsten fra Sidney Poitier New America Film School ved Herberger Institute for Design and the Arts og en bifag i business fra WP Carey School. of Business.

«Mitt endelige mål i min karriere er å bli filmprodusent eller kreativ regissør,» sa hun. «Jeg kom til ASU og ønsket å bli forfatter, men lærte raskt at jeg liker den kreative siden og forretningssiden ved å lage en film eller et TV-program. Som produsent/kreativ leder vil jeg gjerne utvikle og lage historier som ikke bare er underholdende, men meningsfulle for både filmskapere og publikum.

«Jeg elsker hvordan en så lidenskapelig historie utviklet av en enda mer lidenskapelig filmskaper kan forandre noens liv, og det er egentlig ingenting annet jeg kan se meg selv gjøre.»

Mens han var på ASU, var Johnson også leder i flere studentorganisasjoner og jobbet med andre filmstudenter for å lage kortfilmene deres. Hun mottok New American University Provost’s Award og Sun Devil State Award-stipend.

Spørsmål: Hva lærte du på ASU – i klassen eller på annen måte – som overrasket deg eller endret perspektivet ditt?

Svar: I tillegg til å lære de tekniske aspektene og forretningspraksisen ved filmskaping, tror jeg den mest virkningsfulle leksjonen jeg lærte på ASU var hvordan du kommer deg ut av komfortsonen din. Det er ikke noe som kan undervises i et klasserom, men det er noe som er så viktig når du tar spranget inn i voksenlivet. Før jeg kom til ASU, var jeg sjenert, stille og nervøs, men da jeg kom til Tempe-campus, visste jeg at jeg ikke ville lykkes hvis jeg fortsatte slik. Så jeg gjorde det jeg aldri hadde gjort før og begynte å nå ut til folk og gå på klubbmøter, og nå kan jeg si at ved å gjøre det er jeg på rett vei. Veien for å nå målene mine og jeg har møtt noen fantastiske og uforglemmelige mennesker underveis. Jeg fortsetter å lære mer og mer om meg selv ved å ta risiko, og jeg ville aldri vært der jeg er i dag hvis jeg ikke hadde gått ut av min personlige komfortsone.

Spørsmål: Hvorfor valgte du ASU?

EN: Jeg vet at mange velger ASU på grunn av det gode været, men jeg personlig vurderte ikke været da jeg valgte en høyskole. Jeg hadde søkt på noen få skoler og forventet at ASU skulle være min erstatter siden jeg hadde familie i Arizona; Men når jeg begynte å undersøke hvert av alternativene mine, innså jeg at ASU hadde akkurat det jeg lette etter. Ved ganske enkelt å surfe på nettsiden oppdaget jeg at det var mange akademiske og profesjonelle muligheter som interesserte meg. Det var også nyheten om at ASU var den 50. filmskolen i landet, noe jeg syntes var ganske bra!

Spørsmål: Hvilken lærer lærte deg den viktigste leksjonen ved ASU?

EN: Professor Chris LaMont var den første professoren jeg hadde en en-til-en samtale med ved ASU. Jeg hadde møtt ham om akademiske og karrieremål, men dro i tårer. Dette møtet var den største lærdommen jeg lærte, og jeg tror det var katalysatoren for mine beslutninger fremover. Han lærte meg at filmindustrien er veldig tøff – så enkelt er det. Han fortalte meg at jeg måtte jobbe for ham hver dag og lære bransjen ut og inn. Det var mye informasjon for min førsteårsstudent, derav tårene, men det var den største motivasjonen for meg til å presse meg videre og bli den hardeste arbeideren i programmet.

Spørsmål: Hva er det beste rådet du vil gi til de som fortsatt går på skolen?

EN: Jobb hardt og kontakt med jevnaldrende og fakultetet. Dette rådet kan være enkelt, men du vil bli overrasket over hvor mange som ikke gjør det. Gjennom hardt arbeid vil folk begynne å legge merke til og beundre det du gjør både profesjonelt og personlig. Ved å knytte forbindelser kan du få venner, spillejobber, jobbmuligheter og mer. Du vet aldri hvor mye noen vil påvirke livet ditt hvis du ikke bygger den første forbindelsen.

Spørsmål: Hvor var favorittstedet ditt på campus, enten for å studere, møte venner eller bare tenke på livet?

EN: Favorittstedet mitt var Pringles, sitteområdet utenfor ASU Art Museum and Music Building. Området var skyggelagt, like ved og en gang i blant kunne man høre en musikkstudent øve på musikken sin, noe som var en hyggelig atmosfære å studere.

Spørsmål: Hva er planene dine etter endt utdanning?

EN: Etter endt utdanning flyttet jeg til Los Angeles for å fortsette min karriere i film- og TV-industrien. Jeg håper å få en entry-level stilling hos et stort produksjonsselskap eller talentbyrå.

Spørsmål: Hvis noen ga deg 40 millioner dollar for å løse et problem på planeten vår, hva ville du taklet?

EN: Jeg vil takle det store problemet med avfallsforurensning. Det er et problem som ofte blir oversett av mennesker (og forårsaker) så mange helseproblemer og beboelige miljøer for dyr. Å tenke på at det er en øy med søppel som flyter i havet akkurat nå er ødeleggende. Jorden er et så vakkert sted som mennesker tar for gitt og neglisjerer, så jeg vil bringe den skjønnheten tilbake til planeten vår.

Eadwig Dunne

"Internett-fanatiker. Ond arrangør. TV-fanatiker. Utforsker. Hipstervennlig sosiale medier-junkie. Sertifisert matekspert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *