Filippinernes VM-kampanje ender med tap mot Norge

Hjem > Sport

Innehaverne av Filippinene mot Norge. PFF-PWNFT.

Filippinenes historiske kampanje under verdensmesterskapet for kvinner i 2023 tok slutt søndag på Eden Park i Auckland, hvor de ble utklasset av Norge i sin siste gruppe A-kamp.

Sophie Roman Haug scoret hat-trick og Caroline Graham Hansen var oppsiktsvekkende da hun kom tilbake til startspillet da Norge slo Filippinene 6-0 foran et publikum på 34 697 på New Zealand stadion.

Med dette resultatet går Norge nå videre til 16-delsfinalen som andre seed i gruppe A. Sveits vant gruppen etter en målløs uavgjort mot New Zealand i Dunedin, noe som betyr at medarrangørene ikke vil kvalifisere seg til knockout-fasen. av hjemmeturneringen deres.

Forhåpningene var store for Filippinene foran kampen, med deres fantastiske 1-0-seier over New Zealand forrige tirsdag som holdt dem i jakten på en plass i 16-delsfinalen. Norge var på sin side ikke på full styrke med tidligere Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg utelukket på grunn av skade, og hovedtrener Hege Riise kritiserte for noen av avgjørelsene hans, inkludert l Utelukkelsen av Graham Hansen i første halvdel av kampen deres. mot Sveits.

Men Norge ga dem liten sjanse, og de tidligere mesterne spilte opp til standarden etter to skuffende prestasjoner i de to innledende kampene. De hadde tapt for New Zealand 1-0 og nøyde seg med en målløs uavgjort mot Sveits i sin andre kamp.

– Vi visste at vi måtte score mål, vi måtte vinne kampen. Det var hovedmålet de siste dagene, hvordan skape sjanser og score mål, sa Norge-trener Hege Riise etter kampen.

ROMERISKE STJERNER AV HAUG

Det filippinske laget hilser tilhengere etter FIFAs verdensmesterskap for kvinner i gruppe A mellom Norge og Filippinene i Auckland, New Zealand 30. juli 2023. How Hwee Young, EPA-EFE

Det tok Norge bare seks minutter å snuse bort Filippinernes lyse start, da Roman Haug snudde en ball fra trang vinkel for å slå Olivia McDaniel. Den ruvende spissen sørget for 2-0 i det 17. minutt, og headet forbi Hali Long og Alicia Barker for en heading som nok en gang overskygget McDaniel.

Barcelonas Graham Hansen viste deretter sin klasse i det 31. minutt, og skjøt hjem en skriker fra utenfor feltet for å gi Norge en 3-0 ledelse.

Det profilippinske laget fra Aucklands Eden Park prøvde å heie fram Filippinene på slutten av omgangen, men deres eneste sjanse kom da Angie Beards angrep ble godt kontrollert av Aurora Mikalsen.

Norge satte tonen i andre omgang, med Alicia Barker tvunget inn i et selvmål i det 48. minutt da hun forsøkte å kutte ut en pasning beregnet på Guro Reiten. Reiten sørget for 5-0 i det 53. minutt, og slo McDaniel fra flekken etter å ha blitt felt i feltet av Jaclyn Sawicki.

Ytterligere trøbbel oppsto for Filippinene i det 67. minutt, da Sofia Harrison fikk direkte rødt kort etter en sen utfordring på Thea Bjelde. Det var en skuffende utvikling for Harrison, som hadde blitt byttet ut ti minutter tidligere for å gi Filippinene et løft i forsvaret.

Dette etterlot Filippinene med kun 10 spillere resten av kampen, og de gjorde godt i å holde Norge utenfor nettet til det 95. minutt, da Roman Haug fullførte sitt hat-trick med en heading fra et vakkert innlegg fra Reiten fra Chelsea. .

«I dag ble vi utklasset av en bedre motstander,» sa Filippinernes trener Alen Stajcic. «Slik skjer det noen ganger i fotball.»

SJELDEN SJANSER

Caroline Graham Hansen (til høyre) fra Norge feirer med lagkameratene etter å ha scoret et mål under FIFAs verdensmesterskap for kvinner i gruppe A mellom Norge og Filippinene i Auckland, New Zealand, 30. juli 2023. How Hwee Young, EPA-EFE.

Det var en full triumf for Norge, som kontrollerte 61 % av ballbesittelsen og gjorde 30 forsøk på mål, hvorav 13 var på mål. McDaniel gjorde godt for å hindre Reiten i å legge til mål da hun avfyrte et skudd i det 83. minutt, men Filippinernes målscorer ble slått av Roman Haug i tilleggstid.

For Filippinene var det få sjanser. De hadde bare fire forsøk, bare to av dem var i mål. Sara Eggesvik, deres norskfødte midtbanespiller, hadde en sjanse sent, men skuddet hennes var like utenfor mål.

Til tross for slutten av kampanjen deres, er Stajcic fortsatt mer stolt enn noen gang av sitt historiske team.

Filippinene var stort sett underdogs i sitt første verdensmesterskap noensinne, men viste at de kunne konkurrere mot verdens nummer 20 i Sveits før de stilnet hjemmefansen i opprøret over New Zealand, verdens nummer 26.

Å falle mot et lag på 12. plass i verden er ingen grunn til å skamme seg, mener Stajcic.

«Jeg er stolt av hjertet og ånden til laget vårt. De kjempet til slutten, de kjempet til døden. Og fra det synspunktet var det et utrolig verdensmesterskap.» , erklærte han.

«Spillerne slo godt over vekten. De etterlot seg et utrolig minne og historie i filippinsk fotball, som vil gå ned i annalene til filippinsk sportshistorie.»