Esky boys spretter tilbake for å slå Norge | Nyheter, sport, jobber

Sean Chase Daily News Escanaba junior Cody Noel lager en layup 9. februar 2024 ved Norway High School.

NORGE — Etter å ha hedret sine seniorer før kampen, så det ut til å gå perfekt for Norges universitetsbasketlag for menn på fredag ​​da Knights (13-5, 4-0) tok ledelsen inn i midttiden mot Escanaba.

Eskymoene (9-9, 1-6) tok imidlertid fyr i tredje kvartal og slapp unna Norway High School med en 67-56 seier utenom konferansen over det nr. 5 rangerte laget i divisjon 4, ifølge «UPSA.

«I første omgang trodde jeg de ga oss et ganske godt skudd, og vi holdt på» sa Escanaba hovedtrener Scott Hanson. «Det var mange kamper, for oss, der vi svarte på den samtalen, og det var noen kamper der vi ikke svarte. Så jeg var glad for at vi svarte på samtalen.

Selv om han så solid ut mot Escanabas forsvar gjennom de første 16 minuttene, likte ikke Norges hovedtrener Jeff Gallino måten laget hans håndterte sonen i øyeblikksnøkler.

«Vi ønsket å presse ballen i overgangen, vi trodde vi hadde en fordel der,» sa Gallino. – Vi skjøt veldig bra i første omgang. I andre omgang stagnerte angrepet vårt heller. Vi gjorde ikke en god jobb med å angripe 2-3-sonen, jeg trodde vi kunne ha gjort det bedre med det.

Eskymos senior Shane Wallin ledet alle målskårere med 27 poeng.

«Jeg trodde den høye posten var åpen hele natten, men vi klarte bare ikke å få ham inn dit mesteparten av tiden,» sa Gallino. «Hatten av, (Shane) Wallin hadde et kjempebra spill, og det gjorde (Cody) Noel også.»

Escanaba junior Cody Noel endte med 22 poeng.

«Cody Noel, det er den beste kampen i karrieren hans, han hadde en flott kamp,» Hanson sa. Den norske senior Alex Ortman har vært på en tåre i det siste, og fredag ​​var intet unntak da han avsluttet kampen med 24 poeng.

«Vi ønsket å stoppe Ortman fra å ta hele ledelsen,» Hanson sa. «Vi var ikke perfekte med det, men vi var flinkere til å gi ham litt mer plass og få ham til å bremse litt. Når han starter, er det vanskelig å ligge foran ham. Han spilte en fenomenal kamp.

Knights sendte senior Wyatt Spade inn i spillet som en startpakke. Han gikk glipp av hele sesongen etter å ha skadet kneet under fotballsesongen.

Esky vant tippen og scoret et layup, så klarerte alle for Spade, da han tappet en layup og feiret med lagkameratene før han trakk seg tilbake.

Eskymoene tok en tidlig 7-2 ledelse og Norge kom tilbake til livet.

Ortman la til fem poeng i første kvartal og junior Cole Baij scoret syv da Knights tok en ledelse på 18-11 inn i andre kvartal.

«Jeg trodde Cole (Baij) hadde en flott kamp under,» sa Gallino. «Han gjorde sitt beste. Det er klart, med Forest Park som kommer, en kamp som dette er veldig bra for oss.

Mason Trudeau omsatte et frispark, og økte Norges ledelse til 19-11 30 sekunder ut i andre periode, men Escanaba svarte da Wallin drillet en 3-poenger fra venstrekanten.

Etter 22-14, etter en treer fra Bryce Adams, vendte Eskymos seg mot Noel.

«Da de måtte presse, hemmet det oss, men vi klarte å få noen layups bakfra.» Hanson sa.

Han scoret åtte poeng i lakken og kuttet Norges ledelse til fem, 27-22.

Wallin scoret tre strake poeng etter hvert som tiden gikk ut i kvarteret, men sju poeng fra Ortman holdt Knights ledelsen 34-32 ved pause.

Begge lag økte den defensive intensiteten i tredje kvartal. Det var imidlertid Escanabas størrelse som var frustrerende, og Eskymos utnyttet å ta en ledelse på 45-37 på vei inn i det siste kvarteret.

Ortman åpnet den fjerde med en 3-poeng fra venstre ving, men Escanaba junior Javon Stevenson svarte med en treer for å holde ledelsen på åtte poeng.

Trudeau scoret fire poeng i siste sekvens mens Ortman la til seks, men det var ikke nok og Eskymos tok seieren 67-56.

Stevenson (6 poeng), David Romps (5 poeng), Lennox Peacock (2 poeng) og Ben Johnson (5 poeng) bidro også til Escanabas offensive prestasjon.

Norge fikk bidrag fra Ian Popp (4 poeng), Adams (10 poeng), Cole Baij (9 poeng), Trudeau (5 poeng), AJ Gallino (2 poeng) og Spade (2 poeng).

Eskymos er på Jeffers fredag ​​kl. 19.00 EST, mens Knights kommer tilbake for å spille tirsdag kl. 18.00 med en biltur til Forest Park.

Selv om ting ikke endte i Norges favør, mener trener Gallino det var en god oppvarming for trojanerne.

– Jeg tror det hjelper mye. sa Gallino. «Esky er tilfeldigvis lik Forest Park, og de har tall, så de roterer gutta sine som Forest Park. Så jeg håper vi lærte noe i kveld og at vi vil forbedre oss.