Erling Haaland dobler Norge for 3-1 seier over Kypros i «god reaksjon»

OSLO – Erling Haalands mantra er å alltid være sulten og ikke være fornøyd med antall mål han har scoret, til tross for en rekordstor debutsesong i Manchester City.

Tirsdag fortsatte spissen momentumet sitt ved å score to ganger i andre omgang da Norge vant 3-1 hjemme mot Kypros for å få EM 2024 gruppe A-kampanjen tilbake på rett spor, etter et sjokk 2-1 hjemmetap mot Skottland i deres forrige. kamp.

Seieren flytter nordmennene til tredjeplass i femlagsgruppen med fire poeng på fire kamper, bak andreplasserte Georgia på målforskjell, mens Skottland topper gruppen med 12 poeng på fire kamper.

Haalands dobbel betyr at han nå har scoret 24 mål for Norge, forbi Tore Andre Flo og Ole Gunnar Solskjær, mens han er på nivå med John Carew.

– Det hadde hørt bedre ut med 25 mål, men det er som det er. Vi må jobbe med det, sa han.

Hjemmelaget brøt dødpunktet i det 12. minutt da Alexander Sorloths innlegg fra høyre fløy like over hodet på Haaland, men falt perfekt for Ola Solbakken som scoret sitt første landskampmål.

Haaland omsatte deretter en straffe i det 56. minutt og fulgte opp med nok et kraftig mål på timen for å ta sesongens rekord for klubb og land til 56 mål, flest av noen spiller i Europas fem beste ligaer og to flere enn franskmannen Kylian. Mbappé.

Han scoret 52 mål for City da de vant Treble.

Grigoris Kastanos fikk en trøst på stoppetid for å la gjestene redusere, men det kunne ikke ødelegge festen da nordmennene tok sin første seier i gruppen.

«God reaksjon (etter nederlaget mot Skottland). Det handlet om å starte på nytt og se fremover til neste, la Haaland til.

– Det er selvfølgelig viktig å vise de som kommer på kampen at vi kan holde på. Det betyr mye at folk kommer og ser på, det setter vi stor pris på.

I gruppe F scoret stand-in-kaptein Romelu Lukaku to ganger på tre minutter og Johan Bakayoko scoret sitt første internasjonale mål da Belgia avsluttet noen tumultariske dager med en 3-0 borteseier over Estland.

Gjestene hadde blitt rystet av en bråk mellom den nye treneren Domenico Tedesco og veterankeeperen Thibaut Courtois i oppkjøringen til kampen, og fikk en treg start før Lukaku slo til med to avslutninger på nært hold sent i første pause. .

Tedesco sa mandag at Courtois hadde nektet å reise til Estland etter å ha følt seg lite respektert da Lukaku ble utnevnt til kaptein for 1-1 hjemmekampen mot Østerrike i helgen i fravær av den skadede ordinære skipperen Kevin de Bruyne.

Men Courtois benektet dette sint og sa at han pleier en kneskade og legene hadde rådet ham til å hoppe over kampen.

Østerrike topper tabellen med 10 poeng på fire kamper, med Belgia på andreplass med syv poeng på tre kamper. Estland har kun ett poeng på tre kamper. REUTERS