Den australske olympieren Oliver Hoare setter nasjonal rekord

Australia har nå en av de raskeste mennene til å løpe en mil etter at Sydneys Ollie Hoare slo den australske rekorden i Oslo i dag.

Husker du den gangen, for ikke så lenge siden, da å bryte fire minutter for milen var målestokken for storhet?

Vel, Hoare kan regne seg selv blant de store nå, etter å ha løpt forbløffende 3.47:48 på andreplass på Oslo Mile – kun slått av olympisk 1500m-mester Jakob Ingebritsen.

Dette gjør nå Hoare til en toppkandidat for det kommende verdensmesterskapet i friidrett på 1500 meter, og den ubestridte favoritten til å vinne gull i samme stevne på kl. Birmingham Commonwealth Games som begynner i juli.

Hoare ble med i elitesamfunnet over natten, noe som gjorde ham til en av Australias store sportslige håpefulle. Foto: Alex Coppel.Kilde: News Corp Australia

Hoares far Greg var over månen med resultatet.

«Sønnen min er den raskeste Aussie noensinne, det burde være store nyheter. Sikkert?» han sa.

Diamond League i Oslo regnes som et av de fremste mileløpene på kalenderen hvert år.

Ingebritsen og Hoare fulgte de to utpekte pacemakerne som satte perfekte og hjerteskjærende fartsgap, for så å gå ut av løpet på henholdsvis 800m og 1000m merkene, og overlate det til de to stjernene.

De andre 12 løperne lå 30 meter bak. Bare Hoare og Ingebritsen gikk med hjertestartere.

Hoare, til tross for den massive trettheten som hadde satt inn på 1200m, prøvde å velte lederen på den siste runden, men den olympiske mesteren tok den nest raskeste tiden i historien og klarte å vinne, og fyrte Ollie for en bedre Aussie. , og formørker det forrige merket holdt av vår stjerne-olympier Stewart McSweyn på 3.48:37.

Løpet ble gjort enda dypere av det dårlige været med periodiske regnbyger i løpet av kvelden.

Dessverre for Hoare senior og hans kone hindrer økonomiske begrensninger dem fra å delta på verdensmesterskapet i Oregon om noen uker og Commonwealth Games.

Andre australiere var i aksjon under konkurransen da de smalt til de samme kommende mesterskapene.

Catriona Bisset, den australske mesteren på 800 meter, ble nummer sju på 1.59:42, slått mindre enn to sekunder bak vinneren Keely Hodgkinson fra Storbritannia.

Jack Rayner ble nummer seks i et solid løp på 5000 meter, slått med bare tre sekunder av den etiopiske stjernen Haile Bekele.

Kulthelten Rohan Browning, muldyr og alt, løp 10,28 sekunder med 0,5 medvind da han ble nummer sju på 100 m, bak den kanadiske OL-gullvinneren Andre De Grasse på 200 m, mens Matt Ramsden løp på 3,57:11 i Mile-løpet der Hoare var såpass. imponerende.

«Ollie skal nå tilbake til treningsbasen sin i Boulder, Colorado og forberede seg til verdensmesterskapet og deretter reise til Birmingham for Commonwealth Games,» sa faren.