Danmark, Ungarn og Moldova starter konferansen med seire

Den nye utgaven av Rugby Europe Conference for menn for 2023/24 startet denne helgen med noen fantastiske kamper.

Danmark leder den nyopprettede Pool A-tabellen etter å ha slått Andorra hjemme 36-8 med et bonuspoeng på lørdag.

Andorra tok ledelsen i Danmark takket være et ukonvertert første forsøk fra kantspiller Storm Fachaux, som ble satt opp ved at hans side vant en heading scrum, deretter et pent spotspark fra Sacha Franken.

En scrum mot deres egen heading så Danmark score sitt første forsøk like før halvtimen. Kaptein Mikkel Andresen slo seg løs fra nummer 8 og satte opp kantspiller Gerard Hounou for fempoengeren.

Straffer fra begge sider gjorde så stillingen 8-8 til pause.

Danmark økte kampen etter pause og scoret to omsatte forsøk og ledet 22-8 før det 50. minutt.

Like etter var stillingen 29-8, og i de siste 10 minuttene scoret Andresen et omsatt forsøk for å avslutte kampen.

Latvia, Finland og Norge er de andre lagene i pulje A.

I den første kampen i pulje B på lørdag, reiste Ungarn til Østerrike og tok en bonuspoengtriumf 53-10.

Ungarn ledet 27-3 til pause og klarte å holde seg foran etter pause.

I de første 40 minuttene var scrum-halvparten Márton Sacaze blant gjestenes forsøksscorer, det samme var armbryteren Marc Koteczky.

Senter Mark Stiglmayer scoret Ungarns første forsøk i andre omgang i det 47. minuttth minutt mens han la til en til senere takket være en god rytme.

De ledet 53-3 like etter timen, men Østerrike ga aldri opp og ga det store hjemmepublikummet noe å juble over da midtpunktet Alexander Ganzberger scoret et suverent omsatt forsøk.

Luxembourg, Bosnia-Hercegovina og Slovenia er de andre lagene i pulje B.

Moldova sikret seg fire poeng mot Tyrkia på bortebane med seier 33-14 lørdag.

Etter 32 minutter ledet Tyrkia 9-3, men et straffeforsøk og deretter en straffe ga Moldova en 13-9-ledelse til pause.

Sju minutter ut i andre omgang tok Türkiye ledelsen da hooker Mahir Kaya scoret et uomsatt forsøk.

Etter 14-13 visste Moldova at de måtte trappe opp ting og det var akkurat det de gjorde.

En straffe fra bakspiller Adrian Adam ga dem en 16-14 ledelse, og angrepet deres brøt Türkiyes seige forsvar i de siste 15 minuttene.

Adam sparket nok en straffe minutter før omsatte forsøk fra kantspiller Anatolii Evdokimenko og innbytter Vitalie Bulat satte ting i ro.

Bulgaria og Serbia er de andre lagene i pulje C.

Pulje D har ennå ikke startet og inkluderer Israel, Kypros og Malta.

Rugby Europe Men’s Conference for 2023/24 fortsetter neste lørdag når Moldova møter Serbia og Danmark reiser til Finland.