Christian Coleman leder Noah Lyles på 100 meter på Préfontaine – NBC Connecticut

Amerikanske Christian Coleman slo verdensmester og landsmann Noah Lyles lørdag på 100 meter under sesongslutt Prefontaine Classic.

Coleman vant på 9,83 sekunder, og ga Lyles verdensrekord denne sesongen, mens Lyles endte på 9,85. Coleman brølte etter at tiden hans ble offisiell og slo hånden til en entusiastisk fan på Eugene’s Hayward Field.

Den årlige Prefontaine Classic, som vanligvis arrangeres tidligere på året, fungerte som Diamond League-finalen denne sesongen. Trettito mestere skulle krones i løpet av det to dager lange arrangementet, og hver vinner $30 000.

Lyles vant gullmedaljer på 100, 200 og 4×100 stafetter ved verdensmesterskapet i friidrett i Budapest, Ungarn, forrige måned. Coleman ble nummer fem på 100m, så lørdag fikk han en liten revansje.

«Som profesjonell vil du definitivt dra nytte av enhver mulighet du kan,» sa Coleman. «Jeg visste at denne ville bli bra. Det var et felt i verdensklasse, en sjanse for meg til å forløse meg selv litt etter en verdensfinale.

Lyles så på Préfontaine som en slags seiersrunde i sitt eget land. Etter lørdagens løp feiret han andreplassen med en saltet karamellmilkshake.

«Jeg må komme hjem,» sa Lyles om et siste løp i år på amerikansk jord.

Hvordan Sha’Carri Richardson og Noah Lyles, verdens raskeste idrettsutøvere, forbereder seg til Prefontaine Classic/Diamond League-finalen 2023.

Sprinter Sha’Carri Richardson, som vant gullmedaljer på 100 meter dash og 100 meter stafett i Budapest, ble med Coleman og Lyles i det stjernespekkede arrangementet.

Richardson er midt i et comeback foran neste sommers Paris-OL, etter å ha blitt nektet muligheten til å konkurrere i Tokyo-lekene på grunn av en positiv narkotikatest for marihuana.

Hun satte verdens beste tid denne sesongen på 10,65 i Budapest, men lørdag ble hun nummer fire på 10,80. Jamaicanske Shericka Jackson, nummer to i verdensmesterskapet, vant 100 meter på 10,70.

«Jeg vil at folk skal forstå at det ikke bare handler om å vinne,» sa Richardson om hans gjenoppblomstring. «Jeg har det gøy fordi jeg er forankret i tankene mine, i ånden min og i samfunnet jeg har skapt for meg selv. «Så det er lykken du ser. Og gevinstene er bare en bonus. «

Jakob Ingebrigtsen fra Norge vant Bowerman Mile, et engangsarrangement på Prefontaine Classic, på en europeisk rekordtid på 3:43,73. Dette var også en Diamond League-rekord.

Amerikanske Rai Benjamin vant 400 meter hekk i Diamond League og satte rekorden 46,39. Han slo norske Karsten Warholm, som vant arrangementet i verdensmesterskapet.

«Jeg kom hit uten forventninger, bare for å ha det gøy og avslutte sesongen,» sa Benjamin.

Grenadianeren Kirani James vant 400 meter for menn på 44.30, foran amerikanske Quincy Hall. Matthew Hudson-Smith fra Storbritannia fullførte ikke arrangementet på grunn av det som ser ut til å være en hamstringskade.

Winfred Mutile Yavi fra Bahrain vant steeplechasen på 8 minutter, 50,66 sekunder, en rekordtid og en personlig rekord som overgikk vinnertiden hennes i verdensmesterskapet. Kenyanske Simon Kiprop Koech vant mennenes steeplechase på 8:06.26.

Japanske Haruka Kitaguchi vant kvinnenes spyd og tsjekkiske Jakub Vadlejch vant herrene. Sørkoreanske Sanghyeok Woo vant menns høydehopp. Italienske Andy Diaz Hernandez vant tresteg.

Den kenyanske verdensrekordholderen Faith Kipyegon avsluttet sesongen med seier på 1500 meter på 3:50,72 etter å ha vunnet sin andre verdenstittel på rad i stevnet i Budapest.

«Det har vært en lang sesong, men for meg ønsket jeg å holde meg sterk og avslutte sesongen min på en god måte, vinne et trofé og dra hjem fornøyd,» sa hun.