Belgia 4-1 Nord-Irland: Red Flames bruker rødt kort for å vinne oppvarmingen til EM 2022

Belgia utnyttet Jackie Burns» røde kort med 21 minutter igjen da Nord-Irland tapte sin eneste EM 2022-oppvarming 4-1 på Lier.

Tessa Wullaert førte Belgia foran i det 24. minutt før Lauren Wades suverene utligning.

Keeper Burns ble utvist i det 69. minutt for å ha brutt kaptein Wullaert utenfor feltet.

Belgia utnyttet fordelen sin takket være selvmålet til Ella van Kerkhoven, Wullaert og Laura Rafferty.

Kenny Shiels» side begynner sin Euro 2022-kampanje – en første store turnering for Nord-Irland – mot Norge 7. juli på St Mary’s før de møter Østerrike og England i Southampton.

Belgia, rangert som 19. i verden og rundt 28 plasser foran Nord-Irland, møter Island, Frankrike og Italia i gruppe D.

Brenner rødt kort treffer NI

Etter at Wades strålende venstrebeinte angrep kansellerte Wullaerts åpning, ble det en roligere start på andre omgang, som snudde i belgiernes favør da keeper Burns ble utvist med 21 minutter igjen.

Innbytter Van Kerkhoven splittet NI-forsvaret og Burns nølte før han løp mot Wullaert, som svingte ballen rundt keeper før han ble felt utenfor feltet.

Burns fikk direkte rødt kort og innbytterkeeper Becky Flaherty ble kalt opp i stedet for spissen Wade.

Brighouse Town-stopper Flaherty ble kalt til aksjon da hun reagerte godt for å kvele ballen da Wullaert løp inn på mål, men ble slått med åtte minutter igjen da Van Kerkhoven headet hjem en senter av Elena Dhont, som hadde passert to ganger tidligere. det røde kortet etter å ha vist suverent fotarbeid i boksen.

Wullaert tok sitt andre og Belgias tredje fire minutter senere da kapteinen slo en perfekt innsats fra kanten av feltet, og Ives Serneels» side straffet NI igjen da Rafferty satte i eget nett i tilleggstid etter at Flaherty hadde reddet Feli Delacauws innledende Overskrift.

Det har vært en tøff avslutning for Nord-Irland, uten skadet kaptein Marissa Callaghan, etter en solid oppvisning med 11 spillere og oppmerksomheten deres vil vende seg til EM 2022-åpningen med Norge.

Lauren Wade slo en suveren utligning for Nord-Irland ved pause

Wades fantastiske slag opphever Wullaerts åpner

Før avspark hadde Shiels snakket om ønsket om mer enn én oppvarmingskamp foran Nord-Irlands første store turnering. Det var gjestene som startet den lyse siden i Liers solnedgang da Kirsty McGuinness» ambisiøse innsats ble avverget av Nicky Evrard i hjemmemålet.

De røde flammene nådde imidlertid pause og Wullaerts innsats hoppet av stolpen etter at Sarah McFaddens sving og bom ikke klarte å koble seg til ballen, men kapteinen Belgian tok ikke feil med sin neste mulighet.

Tine de Caigny åpnet opp Nord-Irlands forsvar med en klinisk pasning mellom Julie Nelson og Abbie Magee, noe som gjorde at Davina Philtjens kunne finne den umarkerte Wullaert og angriperen gjorde ingen feil for sitt 66. landskampsmål.

Nord-Irland presset på for en umiddelbar respons med to cornere som ble delt ut av Evrard, men de fikk en slipp i den andre enden da Nelsons klareringshalvdel falt på Hannah Eurlings, men spissen klarte ikke å skyte bare fra kanten av området.

McGuinness scoret nok et snapshot fra kanten av sekstenmeteren, men Nord-Irland fikk målet de fortjente da Wade trappet opp med en suveren innsats ved pause.

Vingen McGuinness sendte ballen gjennom kanten av feltet, og Wade reagerte raskest og satte en tidlig innsats i det øverste hjørnet utenfor Evrards dykk, og sendte Nord-Irland på nivå ved pause.