Beijing-OL: Norske Klaebo og svenske Sundling vinner gullmedaljer i sprint | Flere sportsnyheter

ZHANGJIAKOU (Kina): Norge Johannes Klaebo Og Jonna Sundling of Sweden vant gullmedaljer i elektrifiserende olympiske sprintfinaler under lyset av de nasjonale mesterskapene Langrenn Sentrum tirsdag.

Sundling vant alle sine heat og tok en kommanderende seier i finalen foran landsmannen Maja Dahlqvist, med amerikanske Jessie Diggins som holdt tilbake amerikaneren Rosie Brennan for å ta bronsemedaljen.

Iført smekke nummer én knuste Sundling alle på hans vei, og tok seier i finalen med en margin på 2,88 sekunder over Dahlqvist i en idrett der utøvere ofte hopper over streken for å vinne med millimeter.

Diggins, som brøt en amerikansk langrennsmedaljetørke som dateres tilbake til 1976 med teamsprintseieren i 2018 sammen med Kikkan Randall, gravde dypt igjen med en typisk modig, kom-bakfra-bak-forestilling.

Klaebo utnyttet fraværet til den ferske skiathlon-mesteren Alexander Bolsjunov å vinne sin første gullmedalje i lekene, med Italias Federico Pellegrino som tok sølv og Alexander Terentev bronse for den russiske olympiske komité.

Klaebo var på utkikk etter revansj etter en dårlig prestasjon i søndagens skiathlonrenn, og han fikk den i finalen, da han kom ut av porten og avverget den første utfordringen fra unge svenske Oskar Svensson.

Resten av seksmannsfeltet klarte ikke å matche kraften hans i stigningene, og han krysset målstreken 0,26 sekunder foran Pellegrino, hvis splittelse i semifinalen hadde gitt ham en plassering som var usannsynlig i finalen.