Aussies Abroad: Assists fra Irvine, AZ fra Ryan foran, Young Socceroo på mål

Jackson Irvine fortsatte sin sterke start på den andre Bundesliga-sesongen med en assist i St Pauli’s remis mens Maty Ryan holdt nullen i nok en seier da AZ Alkmaar klatret opp for å spille Eredivisie.

I mellomtiden debuterte Awer Mabil sin sveitsiske og Kenny Dougall kom fra benken for å score vinnermålet for Blackpool i League One.

Sjekk ut vår oppsummering av alle de siste handlingene til australiere i utlandet!

Subway Socceroos

Starter med Tyskland, hvor Jackson Irvine (cap #568) spilte en hel kamp og scoret St Paulis eneste mål i 1-1 uavgjort mot Eintracht Braunschweig lørdag i 2. Bundesliga. Irvine hadde også 85 % pasningsnøyaktighet og hadde fire graver. Connor Metcalfe (cap #611) dukket også opp som en erstatter på stopptid.

Irvine Saint Pauli Getty
St. Paulis Jackson Irvine i aksjon i andre Bundesliga for FC St. Pauli. (Foto av Selim Sudheimer/Getty Images)

i sveitsisk, Awer Mabil (cap #597) kom av benken ved pause for å debutere for Grasshopper Club Zürich i 2-1-tapet mot FC Stade Lausanne-Ouchy søndag.

Han hadde en suksessrate på 89 % og hadde et skudd på mål på sin debut.

Mabil signerte nylig en toårsavtale med opsjon på en tredjedel etter å ha slitt med å få vanlig spilletid de siste to årene i Cadiz i den spanske La Liga.

I Skottland, Martin Boyle (cap #599) spilte også en hel kamp ved siden av james jeggo (cap #601) i Hibernians 2-0 seier over Aberdeen søndag. Olyroo Lewis Miller spilte også 90 minutter.

Andre steder i Skottland, Kye Rowles (cap #622) spilte en hel kamp ved siden av Nathaniel Atkinson (cap #620) mens Cameron Devlin (cap #625) gikk av i det 72. minutt da Heart of Midlothian FC tapte 1-0 for Motherwell på søndag. Atkinson produserte en sterk endring, gjorde 12 graver og registrerte en 100% taklingssuksessrate.

Andre steder i den skotske Premier League, Keanu Baccus (cap #628) kom ut i det 80. minutt som Ryan Strain (cap #624) spilte en hel kamp for St Mirren mens de fortsetter sin ubeseirede start på sesongen med 1-1 uavgjort mot Livingston på søndag.

I England, hvor Riley McGree (cap #609) kom fra benken i det 58. minutt da Middlesbrough tapte 2-0 for QPR i ligaen søndag.

Nye Socceroos tilbakekalt Sammy Silvera spilte også 90 minutter og viste nok en solid visning med Middlesbrough-sidens mest vellykkede forsøk med syv og den høyeste suksessraten med fire. Tom Glover var på benken.

Massimo Luongo (cap 571) gikk av i det 75. minutt som den nylig ringte Cameron Burgess spilte en hel kamp for Ipswich Town i en 3-2-seier over Cardiff City da de kom tilbake fra tap i den siste ligakampen på søndag.

I Ligue 1, Kenny Dougall (cap #608) kom på i det 82. minutt og scoret skadetidsvinneren for Blackpool da de slo Wigan Athletic 2-1 på søndag.

Seieren ga Blackpool viktige tre poeng etter en treg start på League One-kampanjen.

Alex Robertson (cap #630) kom fra benken i det 90. minutt for Portsmouth da de slo Peterborough United 3-1 i returen til League One på søndag. Subway Olyroo Nicholas Bilokapic sto også i mål for Peterborough United.

Eldste Callum (cap #614) startet og spilte 75 minutter for Derby County i et 2-1-tap mot Bolton søndag i League One.

Andre steder i League One, Ashley Maynard Brewer var på benken for Charlton søndag i en 2-1-seier over Fleetwood Town.

I Nederland, Maty Ryan (cap #555) var i mål og holdt nullen i Eredivisie for AZ Alkmaar i en 2-0-seier over Vitesse mandag. AZ åpnet kampanjen med tre strake seire.

Et annet sted, Garang Kuol (cap #627) gikk av i det 80. minutt for Volendam FC i et 2-0-tap mot FC Twente Mandag. Det var spissens første start for klubben.

I serie B, Alessandro Circati spilte ytterligere 90 minutter for Parma da de fortsatte sin ubeseirede start på sesongen med uavgjort 0-0 mot rivalene Reggiana søndag. Circati fullførte 91% av pasningene sine og gjorde 10 graver.

I den belgiske førstedivisjonen, Aiden O’Neill (cap #629) spilte nok en hel kamp for Standard Liege da de uavgjort 1-1 mot RWDM på søndag. O’Neill har startet hver kamp denne sesongen så langt.

Jason Davidson (cap #545) spilte også 87 minutter i Belgia da KAS Eupen tapte 1-0 for Mechelen søndag. Eupen er sjette i mesterskapet.

Denis Genreau (cap n°610) kom i spill i det 74. minutt for Toulouse som fortsetter Ligue 1-sesongen med uavgjort 2-2 mot Clermont Foot på søndag.

Milos Degenek (cap #585) var en ubrukt erstatter for FK Crvena Zvezda i Serbia da de slo Novi Pazar 2-1 på søndag.

I Asia, hvor Mitch Langerak (cap #566) var i mål da Nagoya Grampus trakk 1-1 mot Yokohama FC på lørdag i returen til J1 League.

Thomas Deng (cap #598) kom også tilbake til J1 League på lørdag og spilte 90 minutter for Albirex Niigata i uavgjort 1-1 mot Urawa Reds.

Mitch Duke (cap #559) gikk av i det 82. minutt i J2 League på søndag da Machida Zelvia uavgjort 0-0 med Gunma.

I K1 League, Harrison Delbridge (cap #623) spilte en hel kamp for Incheon United i et 2-0-tap mot andre Aussie Alex Grants Pohang Steelers på lørdag.

I India, Jason Cummings (cap #626) vant Durand Cup-finalen i 2023 da 10-manns Mohun Bagan slo Øst-Bengal 1-0 gjennom Dimitri Petratos« (cap #593) ensomt mål.

I Major League Soccer, Brad Smith (cap #575) kom fra benken i det 68. minutt for Houston Dynamo i uavgjort 0-0 mot LA Galaxy på søndag.

Metro Olyroos

Fra League One, hvor Cameron Popion kom fra benken i det 76. minutt for å debutere for Cheltenham Town i et 2-0-tap mot Barnsley søndag. Peupion signerte på lån fra Brighton og Hove Albion i løpet av uken.

I Premier League, Tyrese Francois var på benken for Fulham i 5-1-tapet for Manchester City søndag.

Nicolas Bilokapic sto i mål for Peterborough United da de tapte 3-1 for Alex Robertsons Portsmouth i League One søndag.

Triantis nektar var på Championship-benken for Sunderland lørdag da de slo Southampton 5-0.

Lewis Miller spilte en hel kamp for Hibs i den skotske Premier League på mandag i en 2-0 seier over Motherwell.

Metro Youth Socceroos/U18

Adrien Segecic startet, spilte 68 minutter og scoret et mål på sin nederlandske Eerste Divisie-debut for FC Dordrecht i en 4-2-seier over FC Emmen søndag. Han vil tilbringe sesongen 2023/24 på lån fra Sydney FC.

I Norge, Keegan Jelacic satt på benken for Stabæk Fotball i 2-1-tapet for Strømsgodset Toppfotball mandag.

I transfernyheter, Rhys Youlleysom var en del av den australske U-18-troppen som besøkte Portugal i juni, signerte med Jordan Bos» KVC Westerlo etter at en overgangssum ble avtalt med Macarthur FC.

Flere australiere i aksjon

• I Serie A, Christian Volpato var en ubrukt erstatter for Sassuolo i en 3-1-seier over Hellas Verona lørdag.
  • I den tyske 2. Bundesliga, John Iredale kom inn som en erstatter i det 84. minutt for SV Wehen Wiesbaden i 1-1-kampen mot Schalke på lørdag.
  • Yengi hode spilte en hel kamp og scoret et mål i Finland for Kuopion Palloseura da de spilte 2-2 mot HJK på søndag.
  • Zach Duncan var ubrukt innbytter i Danmark for AGF Aarhus i 1-1-kampen mot FC Midtjylland mandag.
  • I Kroatia, Anthony Kalik kom inn som en erstatter i det 78. minutt for Hajduk Split i et 1-0-tap for NK Istra 1961 mandag.
  • I Swiss Challenge League, Liam Chipperfield spilte 67 minutter og scoret et mål for FC Sion i 1-1-kampen mot Baden lørdag. Det var hans andre mål på to kamper for Sion.
  • I J2 League, Stefan Mauk kom inn i det 56. minutt og vant kampen for sin Fagiano Okayama via en straffe i en 2-1-seier over Iwaki på søndag.
  • I K1 League, Alex Grant spilt 90 minutter for Pohang Steelers i en 2-0-seier over Incheon på lørdag.
  • Aaron Calver kom inn som innbytter i det 36. minutt i K1-ligaen for Gwangju søndag da de slo Ulsan 2-0.
  • I USL Championship, Panos Armenakas spilte 90 minutter og hjalp Phoenix Rising FC til en 2-0-seier over Rio Grande Valley FC søndag.