United Cup: Haddad Maia og Meligeni Alves førte Brasil 2-0 mot Norge | ATP-krets

Verdens nummer 15 Beatriz Haddad Maia forbedret henne Solid kutt rekord på 2-0 etter å ha slått Norges Malene Helgo 6-4, 6-2 på kampdag tre i Brisbane. Seieren startet Brasils uavgjort med Norge, og ga brasilianerne en ledelse inkludert verdens nummer 166 Felipe Meligeni Alves senere utvidet til 2-0.

Haddad Maia har hatt en dominerende start på sesongen, og tapte bare to kamper mot Italias Martina Trevisan på første kampdag.

«Jeg kom inn på banen for å prøve å forbedre spillet mitt, for å gjøre bedre ting som jeg ikke kunne gjøre to dager før,» sa Haddad Maia. «Jeg prøvde å være så aggressiv som mulig. Jeg var glad for at jeg var tålmodig og ga meg selv sjanser igjen, selv om jeg manglet. Jeg var fornøyd med måten jeg tenkte på i denne kampen.»

Lesefunksjon: Brasil-laget hyller Pelé

Den mest forbedrede spilleren i 2022, 26-åringen utspilte motstanderen sin på nr. 319 med en kvelende visning fra grunnlinjen. Den 23 år gamle nordmannen debuterte i Hologic WTA Tour, etter å aldri ha møtt en topp 90-rangert spiller før i dag.

På en bunnsolid dag med tjeneste, møtte ikke Haddad Maia et bruddpunkt mens han genererte 11 sjanser, og ble brutt tre ganger. Hun tapte bare 12 poeng på serven sin i det ryddige 91-minutters spillet.

Meligeni Alves fortsatte der hennes landsmann slapp med en 6-3, 6-3 seier over verdens nummer 343 Viktor Durasovic i singelkamp #2 for menn.

Brasilianeren kom tilbake fra sitt første nederlag mot italieneren Lorenzo Musetti i det nye mixed team-arrangementet. Meligeni Alves viste seg å ha mer ildkraft, og brukte forehanden til god effekt i de kritiske øyeblikkene i timen og 28 minutters møte.

24-åringen, nevøen til den tidligere verdens nummer 25 Fernando Meligenireddet det eneste break-punktet han møtte og tjente den avgjørende pausen i sett nummer to med en fresende forehand. Thiago Monteiro vil nå ha muligheten til å avslutte kampen for brasilianerne i søndagens herresingel nr.1-kamp mot verdens nr.3 Casper Ruud.