Tyskland og Norge havner på topp 10 i Nord-Makedonia 2024

Tyskland og Norge endte på topp-10 ved IHF-verdensmesterskapet for kvinner i 2024, med seire i høyintensitetskamper mot henholdsvis Romania og Montenegro, med begge kampene med 66 og 69 mål.

I plasseringskampene 13 til 16 vant Republikken Korea en stor seier mot vertene Nord-Makedonia, mens Egypt fikk en knepen seier i et hardt kjempet oppgjør mot Folkerepublikken Kina, 25 mot 20.

PLASSERINGSKAMP 9.-12
Romania vs Tyskland 32:34 (16:19)

Synlig skuffet over ikke å ha nådd kvartfinalen i verdensmesterskapet for kvinner i IHF 2024, siktet Tyskland og Romania fortsatt på en topp 10, som ville bli bekreftet for vinneren av denne konfrontasjonen, dagens første på Jane Sandanski Sportssenter.

Selv om de var skuffet, leverte de to lagene fortsatt en utmerket kamp, ​​spennende og full av vendinger, der begge lag scoret minst 30 mål, men det kunne bare være én vinner, og det var Tyskland, det mest kliniske og effektive laget i avgjørende øyeblikk.

Tyskland startet kampen med større effektivitet, og skjøt på alle sylindre, da de rumenske målvaktene rett og slett ikke klarte å avskrekke motstandernes angrep. Romania hadde imidlertid sitt eget ess i ermet, med venstreback Diana Lixăndroiu som leverte sitt beste utspill så langt i Nord-Makedonia 2024 og holdt poengsummen hemmelig.

Men snart forbedret Tyskland seg i forsvaret, da venstreback Matilda Ehlert og linjespiller Ida Petzold ble ustoppelige, mens Romania fortsatte å tape mål, og slapp inn 19 i første omgang, før de sto i et underskudd på tre mål til pause. 16:19

Men Romania, bronsevinner på EHF EURO 2023 W19 i fjor sommer, våknet og Lixăndroiu begynte å skyte på alle sylindre, og avsluttet kampen med ni mål og fire målgivende pasninger. Midtforsvarer Alisia Boiciuc var nok en gang avgjørende, med fire mål og fire målgivende pasninger, hvor paret scoret 13 mellom seg og assisterte med åtte til.

Mens Tyskland roterte laget sitt, gikk Romania på et fantastisk 6:2-løp for å snu kampen på hodet, takket være to mål hver fra bakspiller Anamaria Grigore og høyreving Beatrice Raicea. Å ta ledelsen for første gang i det 46. minutt, 27:26, så ut til å forbedre Romanias sjanser, men det var siste fremstøt for laget til Simona Maior-Pașca.

Romanias sju-mot-seks-tilnærming til angrep fungerte ikke, da Tyskland scoret to åpne straffer og nok en gang åpnet en tremålsledelse, 32:29, som viste seg uangripelig uansett hvor hardt Romania prøvde, med Tyskland som skapte en to-kamp seiersrekke, etter onsdagens seier over Kina.

Tyskland skal nå møte Norge i plasseringskampen 9/10, mens Romania skal møte Montenegro i sin siste kamp i Nord-Makedonia 2024, hvor vinnerlaget sikrer 11. plass.

Alkaloid spiller av kampen: Matilda Ehlert (Tyskland)

Norge vs Montenegro 42:27 (24:14)

Det er ikke den klareste seieren når det gjelder målforskjell for Norge ved IHF Women’s Junior World Championship 2024, men det er likevel den beste prestasjonen for det skandinaviske laget, som sikret seg sin 18. opptreden i topp 10 i verdens flaggskip håndballkonkurranse i denne. aldersgruppe.

Norge har konsekvent endt på topp 10 i sine tidligere 17 opptredener, og selv om den rekorden ikke nødvendigvis er en skandinavene var ute etter å forlenge, i stedet for å produsere en komplett prestasjon mot Montenegro, gjorde de det med stil, med en helt perfekt match. fantastisk første omgang.

Å score 24 mål mot enhver motstander er en stor prestasjon, kun Ungarn og Sveits har oppnådd det så langt i Nord-Makedonia 2024, men mot Montenegro har Norge vært på alle sylindre fra kampstart. Faktisk var gapet mellom de to lagene enormt fra start og det var forsvaret som virkelig hjalp Norge.

Gjennom hele kampen omsatte Norge 11 kontringer, og alle unntatt en av feltspillerne deres scoret minst ett mål, noe som gjorde at de kunne ta en tidlig ledelse (14:8) etter bare 16 minutter og 40 sekunders spill til tross for Montenegros forsøk for å tvinge seg frem til seier kollapset forsvaret fullstendig og det var ingen sjanse til å ta igjen i andre omgang.

Norge fortsatte å presse på, med bakspillerne Mathea Enger, Jenny Bing Husaas og kantspillerne Selin Kamburce og Pia Gronstad som hver scoret fem mål, ettersom avstanden ble stadig større i andre omgang, med det skandinaviske laget over 40 mål tid. ganger siden 2016, da de slo Usbekistan, 54:16.

Montenegro kunne bare svare gjennom Jelena Vukčević, som krysset 10-målsmerket nok en gang, med en utmerket prestasjon på 12 mål, mens høyrebacken og kapteinen forbedret tallet til 68 mål i konkurransen, 20 mål mer enn noen annen spiller. .

Vukčević kunne imidlertid ikke forhindre Montenegros tyngste nederlag mot Nord-Makedonia, 27:42, da Norge kom seg inn på topp 10, mens Montenegro møter Romania i klassifiseringskampene 11/12.

Alkaloid spiller av kampen: Jelena Vukčević (Montenegro)

PLASSERINGSKAMP 13.-16
Egypt vs Folkerepublikken Kina 25:20 (13:12)

Etter tre påfølgende nederlag mot europeiske lag (Sveits, Nederland og Romania), kom Egypt endelig tilbake med en 25-20 seier over Folkerepublikken Kina, noe som lar dem gå videre til den 13. plasseringskampen /14, mens asiatene vil gå til plasseringskampen 15/16.

Egypt vant takket være en god andre omgang etter tett kamp før pause. Kineserne åpnet kampen med 3:0, men det afrikanske laget forbedret forsvaret sitt og scoret seks mål uten å slippe inn å ta en fordel på 6:3.

Folkerepublikken Kina viste imidlertid litt kampvilje og utlignet til 6:6, og de fortsatte å legge press på motstanderne. Lagene var fortsatt uavgjort til 12:12, to sekunder før pause, før Srouk Mahmoud Elsherfs scoring ga Egypt en målledelse ved pause.

Det afrikanske laget forbedret seg etter andre omgang, takket være suverent forsvar og en rekke redninger fra Gihad Wael Sayed som tillot dem å øke avstanden til seks mål, 21:15, i minuttet 45. Sayed registrerte til slutt 14 redninger for en effektivisering på 42 %, og venstrevingen Marian Omar Ibrahim scoret åtte ganger, og hjalp laget hans med å feire en seier.

Alkaloid spiller av kampen: Gihad Wael Sayed, Egypt

Republikken Korea mot Nord-Makedonia 34:19 (17:10)

De asiatiske mesterne hadde også en tapsrekke på tre kamper på vei inn i dette møtet, men de viste seg for sterke for Nord-Makedonia og tjente en velfortjent seier med 15 mål. Så, Republikken Korea møter Egypt i klassifiseringskampen 13-14, og hjemmelaget møter Folkerepublikken Kina i klassifiseringskampen 15-16.

De to lagene byttet inn mål tidlig i kampen, med Korea Republic bak med bare ett mål i det 14. minutt, 6:5. Men drevet av Sujeon Park utnyttet asiatene en 4:0-resultatlinje for å trekke seg unna. Ved pause var de allerede syv mål foran, noe som ga Nord-Makedonia et fjell å bestige.

Etter omstarten fortsatte Republikken Korea å ha fordelen. Koreanerne scoret 17 ganger i hver omgang, og det var venstreback Jia Kim som ble deres toppscorer til slutt med totalt åtte mål. Borjana Koceva ble toppscorer med seks mål for laget sitt, men hun kunne ikke hindre laget hennes i å innrømme et tap.

Alkaloid spiller av kampen: Jia Kim, Republikken Korea