Sjakk: Magnus Carlsen beseirer indiske Praggnanandhaa for å vinne FIDE World Cup | Nyheter

Den 32 år gamle nordmannen, som har dominert det internasjonale sjakkforbundets rangering i 12 år, slår den 18 år gamle inderen.

Verdens nr. 1 norske Magnus Carlsen vant sjakk-VM ved å slå indiske Rameshbabu Praggnanandhaa.

Den 32 år gamle nordmannen, rangert som verdens beste spiller på mer enn 12 år, slo den 18 år gamle indianeren torsdag i en finale som ble spilt over tre dager i Baku i Aserbajdsjan.

Finalen gikk til en to-kamps tiebreak etter at de to første rundene ikke klarte å produsere en vinner. Carlsen vant første parti og andre parti endte uavgjort, og ga seieren til stormesteren.

Skandinaven hadde møtt sin unge fiende ved flere anledninger og ble spesielt slått av ham under Airthings Masters hurtigsjakkturnering i februar 2022.

Den da 16-åringen var den yngste spilleren som slo Carlsen frem til oktober, da en annen indisk tenåring, Donnarumma Gukesh, slo rekorden, også han var 16, men nesten to måneder yngre enn Praggnanandhaa under seieren.

I løpet av finalen beseiret Praggnanandhaa verdens nummer to Fabiano Caruana fra USA i semifinalen, samt verdens nummer tre Hikaru Nakamura, også i USA, i en tidligere runde.

Praggnanandhaa ble den yngste internasjonale mesteren i historien i en alder av 10 år i 2016 og ble tippet av lokale sjakkfunksjonærer som en fremtidig mester.

Praggnanandhaa vokste opp med søsteren Vaishali Rameshbabu, en lokal sjakkmester, og begynte å spille spillet i en alder av tre med oppmuntring fra foreldrene.

Han hadde vunnet det internasjonale sjakkforbundets mestertittel i en alder av syv år, den tredje høyeste tittelen en sjakkspiller kan oppnå etter titlene stormester og internasjonale mester.