Norge 6-0 Filippinene: Nordmennene er i god form med storseier og kvalifiserer seg til 16-delsfinalen

For en forskjell et godt timet mål kan gjøre.

Norge kom inn i denne kampen etter å ha mislyktes i å sette ballen i nettet i de to foregående kampene, med tap i den første kampen og uavgjort i den andre kampen, noe som gjorde dem under alvorlig trussel om å bli eliminert før 16-delsfinalen. VM for bare andre gang.

Det hele fant sted midt i en bråk av uenighet i leiren deres, med rykter om misnøye som nådde et febernivå da Hansen offentliggjorde kritikken sin etter beslutningen om å benke henne for uavgjort mot Sveits.

På toppen av det hele har deres andre elitespiller, første Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg, brukt mer tid på sidelinjen enn på banen på grunn av en lyskeskade, som gjorde at hun også hindret ham i å delta i søndagens konkurranse.

I fem minutter, i en Eden Park stort sett støttet av sine motstandere, var nordmennene synlig nervøse da Filippinene kom ut i kraft.

Og så kroket Haug volleyen sin ved lengste stolpe på et innlegg fra Bjelde og alt forandret seg. Bryteren ble snudd og Grasshoppers, skjøre og nesten ødelagte, ble det selvsikre og kliniske laget som prydet mange vellykkede store turneringer tidligere.

Haug headet sitt andre mål med 17 minutter på klokken, og så snart Hansens lave skudd fant nettmaskene like etter halvtimen var resultatet ikke i tvil.

På vakt mot faren som et enkelt mål fra Filippinene i Auckland eller fra begge lagene i Dunedin utgjorde for deres sjanser til å kvalifisere seg, kom Norge ut etter pause med ny kraft.

Filippinernes klønete forsvar ga dem den puten og komforten de trengte da Barker raste inn i sitt eget nett, Jaclyn Sawicki slo Reiten i boksen for straffen, så lanserte Harrison en sen støvel inn i leggen på Bjelde og scoret 11 mot 10 .

Prikken over i-en kom fra Haug, som scoret sitt hat-trick i en lang periode med overtid, og ble den andre spilleren til å score hat-trick i dette VM etter Ary Borges for Brasil mot Panama.

De kan nå se mot 16-delsfinalen med fornyet selvtillit og håp om at Haug, Hansen og Rieter kan gjenskape sine prestasjoner her og at Hegerberg kan komme tilbake for å øke sjansene ytterligere.

«Vi følte det var oss mot resten av verden i dag, og vi presterte bra fra start, og presterte bra når vi virkelig trengte det,» sa Norge-trener Riise.

«Det var det beste svaret vi kunne gi til det norske folk og oss selv.»