Kristoffersen vinner verdenscupslalåm, fullfører Norge-sweep

WENGEN, Sveits (AP) — Henrik Kristoffersen kjørte i jevnt fallende snø for å vinne en verdenscupslalåm på søndag og gi Norge en helg med tre løp.

For tredje dag på rad, i tre forskjellige disipliner, vant en nordmann med en sveitsisk rytter som var finalist på hjemmebane.

Kristoffersen kom i mål 0,20 sekunder foran lederen av det første rennet, Loïc Meillard, som har blitt nektet seier for Sveits i 36 år i sin klassiske verdenscupslalåm.

Lucas Braathen ble nummer tre, 0,49 bak norske lagkamerat Kristoffersen, en uke etter å ha vunnet slalåmen i nærliggende Adelboden.. De andre løperne var alle minst et sekund lenger.

Kristoffersens 30. verdenscupseier i karrieren førte ham tilbake foran Braathen i slalåmstillingen for sesongen. Avstanden er bare 10 poeng, 320-310.

Han avsluttet det norske sveipet i Wengen slik han gjorde i 2016, da Aksel Lund Svindal vant utfor og Kjetil Jansrud vant alpint kombinert.

Denne gangen ble det norske hattricket lansert av Aleksander Aamodt Kilde som vant i super-G og utfor. På andreplass ble henholdsvis Stefan Rogentin og Marco Odermatt, som har et stort forsprang i den samlede verdenscupstillingen. Odermatt starter ikke i slalåm.

Snøfall, som var sjeldent i Europa i en varm januar, bremset løpet av den andre etappen av et vanskelig løp søndag.

Kristoffersens andre løp var den enestående prestasjonen blant seiersutfordrerne, men var likevel bare den sjette raskeste tiden takket være en portinnstilling laget av en norsk lagtrener.

De tre raskeste tidene på ettermiddagen ble oppnådd mer enn en halvtime tidligere av de første løperne som lå mer enn fire sekunder bak i morgenløpet.

Rytterne hadde tidligere sitert den tette og kronglete innstillingen til den første motoen i den bratte bakken av en britisk trener for de store tidsgapene. Bare fem ryttere var innenfor 1,6 sekunder fra Meillard i morgenløpet, og noen var over fire sekunder til tross for at de endte blant de 20 beste.

Ingen sveitsiske ryttere har vunnet Wengen-slalåmen siden Joël Gaspoz i 1987.

Meillard, 26, jakter fortsatt på en første verdenscupseier i slalåm til tross for fire karrierepaller i disiplinen og 21 topp 10-plasseringer.

Verdenscupkretsen flytter nå til den klassiske østerrikske arenaen Kitzbühel for to nedoverbakker og en slalåm.