Federico Pellegrino kanter ut den forsvarende mesteren Johannes Hoesflot Klaebo i Davos World Cup

Federico Pellegrino vant en fotofinish foran den forsvarende mesteren Johannes Hoesflot Klaebo i fristilssprinten i langrenns-VM i Davos.

Italieneren vant med bare 0,15 sekunder, med franskmannen Lucas Chanavat som ble nummer tre på sin 28-årsdag.

Det var italienske Pellegrinos fjerde seier på Davos, og sesongens første gullmedalje, som 2021-sprintmesteren la til et sølv på Lillehammer tidligere denne måneden.

langrenn

Norge fortsetter å dominere langrenn med en dobbel i Beitostolen

11.12.2022 kl. 15.40

Det var Klaebos første pallplass siden den gang, da han lukket gapet til andre norske Paal Golberg på toppen av den samlede tabellen.

Kvinnenes arrangement var også nære da Nadine Faehndrich tok pallen, med bare 0,32 sekunder atskilt på snø hjemme.

Amerikanske Jessie Diggins tok sølv, med svenske Johanna Hagstroem som ble nummer tre.

Størst margin var det imidlertid mellom svensken på tredjeplass og Tiril Udnes Weng, iført gul smekke, da nordmannen kom i mål bare hundredels sekund bak Hagstroem da hver av de fire beste strakte seg over streken.

Weng beholder topplasseringen i turneringstabellen, men taper terreng til Diggins, spesielt, som ligger på andreplass totalt.