Erling Haaland slår 90 år gammel rekord for å bli Norges toppscorer gjennom tidene | Fotballnyheter

Fotballnyheter

Erling Haaland befester sin plass i historien som Norges toppscorer for menn med en rekordprestasjon mot Slovenia i UEFA Nations League.

New Delhi: Erling Haaland slo Norges målrekord gjennom tidene i Nations League-oppgjøret mot Slovenia. 24-åringen scoret to mål og hjalp laget sitt med å vinne kampen med 3-0. Han scoret sitt 33. landskampsmål i det syvende minuttet for å utligne Jorgen Juves 87 år gamle rekord, og i andre omgang brøt han tidenes rekord med sitt rekord 34. mål for Norge i det 62. minutt.

Haaland fullførte feiringen på ni færre kamper enn Juve, som sist scoret for Norge i 1934. Det betyr at Man City-spissen har slått en rekord som sto i 90 år for å sette sitt eget preg i norsk fotballs annaler.

Manchester City-stjernen bar kapteinsbindet for første gang, og erstattet den skadde Martin Odegaard, og markerte anledningen i sin rekordstore stil. Seieren førte Norge til topps i gruppe B3 med syv poeng, tre poeng foran Østerrike og Slovenia, mens Kasakhstan forblir nederst på tabellen med bare ett poeng.

Etter kampen delte Haaland et bilde på sosiale medier med ballen under trøya, med bildetekst med en baby-emoji og ordet «snart», som antydet at kona Isabel er gravid.

Ser på fremtiden…

Haalands 34 mål kan virke beskjedne sammenlignet med Cristiano Ronaldos 132 landskampmål for Portugal, Lionel Messis 109 for Argentina, Harry Kanes 68 for England eller Robbie Keanes 68 for Irland. Men, bare 24 år gammel, slo Haaland en flere tiår gammel rekord, og demonstrerte hennes enorme talent og potensial til å nå enda større høyder i karrieren.

En annen rekord den norske stjernen kan sikte mot er å bli landets toppscorer, både menn og kvinner. For øyeblikket har ni spillere høyere totalsum enn Haaland, med Isabell Herlovsen som leder flokken med 67 mål.

Haaland har en imponerende scoringsrate på 0,94 mål per kamp for Norge. Med denne takten kan han slå Herlovsens rekord på bare 73 kamper hvis han fortsetter i samme tempo. Den tidligere Borussia Dortmund-spissen har også vært i god form for sin nåværende klubb, Manchester City. Han har scoret 11 mål på bare 10 kamper i alle konkurranser så langt denne sesongen.