EM under 19: Nord-Irland klarer ikke å kvalifisere seg til semifinale

Legende, Nord-Irland endte sist i gruppen etter én uavgjort og to tap på tre kamper.

• Forfatter, Jana McCabe
  • Rolle, BBC Sport NI-bidragsyter

Nord-Irland ble slått ut av EM under 19 etter å ha blitt slått 2-0 av Norge på Seaview.

Daniel Braut ga Norge ledelsen da Nord-Irland ikke klarte å renske linjene like etter det 30. minutt.

Braut doblet sin scoring for kvelden og ga Luis Pimentas lag en mer komfortabel ledelse i det 65. minutt.

Andre steder sikret Ukraina plassen i semifinalen ved å slå de forsvarende mesterne Italia 3-2.

Resultatet betydde at Gareth McAuleys side endte sist i gruppen og Norge ble nummer tre.

Norge utnytter mulighetene sine

Det var en treg start på kampen, og Nord-Irland hadde sin første scoringssjanse i det 20. minutt da en smart pasning fra Sam Glenfield forlot Dylan Stitt foran mål, men det resulterende angrepet hans ble dyttet bort av Martin Borsheim, liggende på bakke.

Norge åpnet scoringen i det 33. minutt da Benjamin Faraas» innlegg fra venstre inn i feltet ble avverget av Tom Atcheson.

Braut klarte imidlertid å utnytte faren og skjøt fra kloss hold, forbi keeper Pierce Charles og Nord-Irlands kaptein Gallagher Lennon, som forsøkte å renske ballen av streken.

I sluttminuttet av første omgang gikk Simen Vatne Harams heading fra en Sondre Granaas-corner like over tverrliggeren da Luis Pimentas lag forsøkte å øke fordelen før pause.

Braut scorer sitt tredje mål på tre kamper

Bildekilde, Pacemaker-presse

Legende, Braut scoret i begge omganger for å sikre Norges seier på Seaview

Tidlig i andre omgang ble Glenfields lave slag fra like utenfor området samlet av Borsheim, med Aodhan Dohertys innsats like etterpå.

Norge doblet overtaket da Granaas» pasning fant umarkerte Braut, som scoret fra første frispark.

Braut, veldig aktiv, ble deretter fratatt hat-tricket sitt med to innlegg. Første gang skuddet hans ble avvist og traff tverrliggeren før forsøket hans fra 20 meter traff høyre stolpe.

Oppmuntret av en utsolgt Seaview hadde Nord-Irland en stor sjanse til å score sitt første mål i turneringen i kampens sluttminutter, med Borsheim som produserte en suveren reaksjon for å stoppe Kieran Morrisons angrep og det våkne norske forsvaret klarte raskt Corey Smiths neste forsøk.