Brooks Koepka leder Jon Rahm foran 2023 Masters siste runde; Viktor Hovland i miks

AUGUSTA, Georgia – Brooks Koepka er 18 hull unna å vinne sitt femte store mesterskap.

Koepka, 32, har en to-takts ledelse over spanjolen Jon Rahm som går inn i siste runde av den værforsinkede Masters. Koepka skjøt 73 for tredje runde og er 11 under for turneringen. Rahm postet også 73 for runden som startet på lørdag før han ble suspendert på grunn av været.

Været har bedret seg og det er ikke meldt regn.

Norges Viktor Hovland birded fem strake på back ni for å tvinge seg til 8 under, tre slag tilbake.

Fullfør poengsum fra den 87. Masters-turneringen

Patrick Cantley er fjerde på 6 under, ett skudd bedre enn 2021 Masters-mesteren Hideki Matsuyama og Russell Henley.

Amatør Sam Bennett, som kastet to strake 68-ere for å åpne turneringen, mistet rytmen etter 76 i tredje runde, og etterlot ham på en syvendeplass med Collin Marikawa på 4 under.

Den femdobbelte Masters-mesteren Tiger Woods trakk seg fra turneringen før spillet ble gjenopptatt søndag på grunn av skade.

Tiger Woods trakk seg en kald søndag morgen på grunn av skade før han gjenopptok sin tredje runde på Augusta National.

Den fjerde runden begynner klokken 12:30 med spillerne som går ut av hull nr. 1 og 10 som en duo. Koepka og Rahm skal spille sammen i finaleduoen.

Norske Viktor Hovland kom tilbake til kamp på Masters etter en birdie-vanvidd.

Verdens nr. 9 klarte å sette sammen fem strake birdies på de ni siste for å klatre til 8 under for turneringen, bare fire skudd bak lederen Brooks Koepka med to hull igjen i sin tredje runde.

Hovland ble bare den tredje spilleren siden slutten av andre verdenskrig som fullførte hull 11, 12, 13, 14 og 15 i samme runde på Masters, ifølge Elias Sports Bureau. De andre er Tommy Nakajima i 1983 og Paul Casey i 2018. Rekken tok slutt da han kom på par på 16.

Hovland delte ledelsen i første runde med Koepka og Jon Rahm etter å ha skutt 65 på torsdag, men 73 i andre runde.