Bodo/Glimt 0-1 Arsenal: Gunners vinner i Norge etter Bukayo Sakas mål i første omgang

Da regnet begynte å falle som tåke over dette slående og uforsonlige hjørnet av Norge, steg støyen over polarsirkelen enda et hakk.

De spratt av alle fire sidene av denne stadion. De snurret skjerfene fra leiligheter som hevet seg over kunstbanen. De så fra toppen av en spiraltrapp, en ensom glød av gult med bare en paraply for å avverge den bitende kulden.

Det er flere innbydende steder å spille fotball. Finere måter å tilbringe en torsdagskveld på. Bare spør Roma og Jose Mourinho, som kom hit i fjor og ble slått ut for seks. Eller noen av Bodo/Glimts siste 14 europeiske besøkende, som alle dro uten noe.

Bukayo Sakas mål i første omgang ga Arsenal en viktig 1-0-seier over Bodo/Glimt

Hjemmelaget hadde noen gode sjanser, inkludert en som ble slått over tverrliggeren av Amahl Pellegrino

Arsenal opprettholdt sin sterke start på sesongen da Bukayo Saka scoret det eneste målet å vinne

Martin Odegaard var noe anonym da han kom tilbake til fotballen i Norge

Så Arsenal fortjener æren for å ha avsluttet dette løpet. Det var verken overbevisende eller spesielt imponerende. Spesielt andre omgang var et trøbbel. Men ærlig talt, hvem bryr seg? Mikel Artetas side er nå på vei til å kvalifisere seg, takket være et mål fra munnen til Bukayo Saka, som ikke klarte å stille dette stedet, men opprettholdt Arsenals sterke start på sesongen og deres 100% start i Europa League.

Nesten en femtedel av de rundt 50 000 innbyggerne i denne fiskebyen møtte opp til det som leder Kjetil Knutsen antydet var det største spillet i klubbens historie. Og norgesmesterne sørget for at kvelden ble mye vanskeligere enn forrige uke, da Arsenal tok seieren på Emirates.

De hadde flere sjanser, absolutt de klarere. Men Arsenal tok deres og det vil være nok for Arteta når de vender tilbake til varmere strøk.

«Vi er veldig glade for å vinne her,» sa Arteta. – Guttene fortjener ære for måten de prøvde på. Kvalitetsmessig er det åpenbart mange ting vi kan gjøre bedre, men dette er nok en seier.

MATCH FAKTA

Arsenal (4-3-3): dreier 6; Hvit 6,5 (Tomiasu 70, 6,5), Saliba 7, Holding 5, Tierney 6,5; Lokonga 6,5 ​​(Partey 84,5), Odegaard 6 (Marquinhos 70,6), Vieira 6,5; Saka 7 (Xhaka 59, 6,5), Nketiah 5, Nelson 5 (Martinelli 59, 6)

Ubrukte undertekster: Ramsdale, Gabriel, Cedric, Hein, Edwards, Smith, Ibrahim

Mål: 24

Gul: Saka, Partyy, Turner

Rød: Ingen

Administrator: Mikel Arteta 7

Megler: Irfan Peljto 7

Resultatet markerer et første tap for Bodo/Glimt etter 14 påfølgende hjemmeseire i Europa

Arsenal er midt i et slitsomt kappløp til verdenscupen, og det var nok en natt for å teste lagets besluttsomhet. Gitt forholdene, reisen, det kunstige terrenget, hadde Arteta mange unnskyldninger for å unngå unødvendige risikoer. Og likevel startet William Saliba, Ben White, Martin Odegaard og Saka, fire dager etter en knallhard seier over Liverpool.

«Hvis vi hadde en skade her, ville vi definitivt ha sagt at vi ikke burde ha risikert dem, men de måtte spille,» sa Arteta. Så ja, han flørte med skjebnen, men Arsenal-sjefen visste også at en seier her ville gjøre livet lettere. Og han visste at seire her ikke kommer lett.

Siden Barcelona vant 15 i rotasjonen frem til mars 2017, hadde ingen lag satt en så formidabel europeisk hjemmerekord. En titt rundt dette stadion med 8 270 seter forteller deg hvorfor. Da lagene dukket opp, var varmen blitt økt av flammer, fyrverkeri og en månebelyst stadionkunngjører som forsanger.

Matt Turner feide forsvaret godt, men ble slått fra tid til annen

Røyk og økende selvtillit fylte den mørke himmelen. Taket fløy nesten til himmels også, minutter senere, etter at Amahl Pellegrinos lave kryss så vidt unngikk Ola Solbakken ved lengste stolpe. Det ville gjort ting veldig interessant.

Slik situasjonen var, fikk Arsenal raskt fotfeste og de tok ledelsen midt i omgangen, etter at Sakas innsats mot lengste stolpe ble avvist mot Arsenal-vingen før float.

«Jeg tror det kom ut av leppene mine! Hun er en skjønnhet, sa Saka. Det ga Arsenal-supportere, sammenkrøpet i et avdekket hjørne, grunn til å riste av seg litt av den nordlige kulden.

The Gunners vil kvalifisere seg til Europa League Round of 16 hvis de slår PSV neste uke

Glimt burde ha utlignet like etter, da Rob Holding ikke klarte å klare en lang ball og Pellegrino løp etter mål. Akk, kantspilleren kunne bare skyte inn i et annet postnummer. En feil fra Albert Sambi Lokonga ga Pellegrino en ny sjanse kort tid etter pause. Denne gangen hadde han støtte og denne gangen fant han målet. Matt Turner kom smart ned for å redde, men så ble keeperen slått to ganger på et blunk.

Solbakken skar inn først og skjøt centimeter fra kanten av boksen. Så sendte Runar Espejord en halvvolley like utenfor mål åtte meter ut. Arsenal så ut til å vakle, dette stedet kom tilbake, og derfor sendte Arteta inn mer kavaleri.

De har holdt ut stormen, noe som betyr at seier over PSV neste uke tar dem ut av gruppe A. Det burde bli en hyggeligere kveld på jobben.