Norske skiløpere tar 2. plass | Nyheter, sport, jobber

Norges Sofia Ruesch fullførte storslalåmrennet i Marquette sist tirsdag. Ruesch vant sin første videregående medalje med en fjerdeplass i slalåm og åttende i GS. (Med tillatelse bilde)

MARQUETTE — Norges universitetsskilag konkurrerte på Marquette-fjellet på tirsdag og fikk en andre plass på rad i kvinnelaget.

Knights kunne kun stille med fire løpere på grunn av semifinaleuken på Norges videregående skole. Lagpoeng opptjenes kun hvis fire ryttere fullfører og fullfører alle sine løp.

På lagtabellen tok Marquette-jentene toppen med 24 poeng, fulgt av Norge (71), Houghton (99) og Ironwood (113).

«Vi er veldig fornøyde med resultatene våre i år» sa Norge-trener John Bittinger. «Marquette-jentene, som er i divisjon 1, har stilt med det sterkeste laget vi har sett fra dem på noen tid.

«Det vil være tøft å vinne disse jentene denne sesongen, men vi har gjort en god jobb så langt for å ligge foran våre divisjon 2-rivaler i Houghton, Ironwood og Harbor Springs,» han la til.

Maria Fornetti ledet Knights med to tredjeplasser i slalåm og storslalåm. Sofia Ruesch fulgte tett med en fjerde i slalåm og en åttende i GS. Ella Rizzo ble nummer åtte i slalåm og niende i GS, mens Grace Schiltz, i sin andre skirennkonkurranse, ble nummer 14 i GS og 19. plass i slalåm av 31 løpere.

«Vi hadde nok en flott dag med racing,» sa trener Bittinger. «Å gå inn i dette løpet med bare fire ryttere satte press på jentene for å avslutte med feilfrie løp, og ikke bare gjorde de det, men de gikk raskt på ski samtidig.

«Dagens største spenning kom fra Grace, som slo halve feltet i GS i sitt andre løp. Vi har aldri sett denne typen resultater så raskt før.

Knights reiser til Ironwood med en full liste neste tirsdag for sesongens tredje konferanse.