McCabe vinner 15K Classic på Montana State Invitational

BOZEMAN, Mont.Novie McCabe hadde over fire sekunders polstring på vei til sine 10e karriere RMISA seier, mens de to Sophie Laukli og Samuel Hendry debuterte college-sesongen med tredjeplass i både kvinner og menn, da Utah Ski Team startet Montana State Invitational med klassiske 15k-løp på fredag.

Utah (199 poeng) leder lagets plassering på vei inn i lørdagens freestyle-løp, med en 63-punkts pute over Alaska Anchorage.

«Det var en flott dag for en klassisk massestart på Crosscut,» sa Nordens hovedtrener. Miles Havlick. «Våre menn kjempet godt gjennom de 4 rundene. Samuel Hendry kjørte et imponerende løp, med tanke på at han nettopp fullførte åtte løp og jetlag i Tour de Ski. Også Brian Bushey hadde et flott løp, gikk på ski mot et karrieres beste resultat!

Havlick fortsatte, «Kvinnelaget kom ut på ansvar som vanlig, med Novie McCabe gå foran den ledende gruppen for å ta seier! Det var en flott start for MSU-stevnet, og vi skal prøve å fortsette å rulle i skate-arrangementet i morgen!»

McCabe (47:53,6) og Laukli (48:17,3) delte kvinnepallen sammen med andreplasserte Hanna Abrahamsson fra Colorado. For Utah, Sydney Palmer-Leger (48:55.8) ble nummer fire.

Laukli, som også nylig kom tilbake fra Tour de Ski, har gått opp på pallen i alle de syv RMISA-rennene sine. For Palmer-Leger var det hans 17e karrierens topp fem og 13e i sine siste 15 RMISA-konkurranser. Ezra Smith (54:33.6) plasserte 10e å avslutte Utahs foursome i kvinneløpet; hans andre topp 10 som Ute.

Sa Laukli, «Jeg var litt bekymret i starten av i dag; jeg var definitivt litt sliten fra alle løpene jeg gjorde (i Tour de Ski). Men løpet gikk like bra enn jeg kunne ha håpet på og en litt bedre enn meg, jeg følte meg fortsatt litt sliten, men jeg var glad for å holde ut mesteparten av løpet og hadde det veldig gøy med å løpe med denne gjengen med jenter igjen!»

I herrenes løp ledet Hendry (41:18,3) en trio fra Utah til å ta plassene 3-4-5 med Brian Bushey (41:40.2) og Luke Jäger (41:46.3). Walker-rom tok åttendeplassen med tiden 43:03.

Hendry fikk sin 17e RMISA stadium; for Bushey var det hans andre topp fem-innsats i Utah og hans beste avslutning som Ute. Jagers topp fem var hans 12e slikt resultat.

Utah avslutter den nordlige halvdelen av Montana State Invitational lørdag 14. januar med freestyle-løp på Crosscut Mountain Sports Center. Kvinnerløpet vil være et 5K-løp som starter kl. 10.00 MT, mens 10.000-løpet for menn følger kl. 11.00 MT.

Oppdatering av World University Games
Utes konkurrerer i nordiske løp denne helgen uten tre lagmedlemmer, som i stedet er på World University Games i Lake Placid, New York. Han forstår Karianne Dengerud (Norge), Tom Mancini (Frankrike) og Celine Mayer (Tyskland), samt fem medlemmer av alpinlaget.

De tre nordiske utøverne konkurrerte i fredagens sprintstafett for blandet lag. Dengerud hjalp hjemlandet til tredjeplass, mens Mancini og det franske laget tok en niendeplass.

Lørdagens tavle i Lake Placid bør nok en gang inneholde Utes. Alpint Jeremy Mathers (USA) skal konkurrere i herrenes super-G og Claire Timmerman skal representere Canada i kvinnenes super-G.

Følg Utah Ski Team på sosiale medier @utahskiteam.