Alex de Minaur beseirer Rafael Nadal i strake sett, vinner for Iga Swiatek og Taylor Fritz i United Cup

Rafael Nadal bukket under for nok et United Cup-tap etter å ha tapt mot Alex de Minaur i strake sett i Sydney.

Det var et knusende nederlag for verdens nummer 2, som også ble slått av britiske Cameron Norrie i lørdagens mixed team-arrangement.

De Minaur klarte å slå tilbake på en imponerende måte etter en nedtur for å registrere det som uten tvil er den største seieren i karrieren til dags dato.

australsk åpen

Når er Australian Open 2023 og hva er timeplanen?

8 TIMER SIDEN

23-åringen viste mye kvalitet foran hjemmepublikummet i sin første karriereseier over spanjolen, i en kamp som varte i to timer og 44 minutter.

De Minaur gikk til slutt seirende ut av det spennende møtet ved å få en avgjørende pause i den 11. kampen og opprettholde roen for å bringe Australia 1-0 foran Spania i sammenlagt poengsum.

Oppmerksomheten rettes nå mot Maddison Inglis, som kan doble Australias gruppe D-ledelse når hun møter Nuria Parrizas på mandag.

Etter seieren sa De Minaur: «Jeg tror det definitivt er der oppe [as one of my best wins]. Det er en av de prestasjonene du har låst opp i karrieren din. Men det er også en stor seier for meg, som jeg virkelig trengte.

«Jeg kommer til å sette pris på den og bruke den, ta all selvtilliten ut av den og forhåpentligvis kunne ta den for en flott Aussie-sommer.

«Det er alltid en surrealistisk opplevelse å spille her. Bare det å gå rundt og høre støtten jeg får på denne banen er ganske spesiell. Ingen hemmelighet [that] det er min favorittbane å spille foran venner og familie. Jeg hadde så mange gode minner, og jeg var i stand til å legge til en til. Jeg er ekstremt glad.»

Andre steder slo Iga Swiatek verdens nr. 12 Belinda Bencic for å gi Polen en 1-0 ledelse over Sveits, og vant 6-3 7-6(3).

Det var Swiateks andre seier over Bencic i karrieren, som i stor grad gikk seirende ut på grunn av hans feilfrie forhåndsspill.

Etter seieren sa hun: «Jeg er en perfeksjonist, men jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min i dag fordi Belinda spiller veldig fort, får ballen veldig tidlig, så det er et helt annet tempo. Denne raske overflaten, det er virkelig, virkelig vanskelig.»

Oppgjøret mellom Polen og Australia gjenopptas tirsdag når Hubert Hurkacz tar imot Stan Wawrinka og Magda Linette møter Jil Teichmann.

Hellas og Belgia står uavgjort til 1-1 etter at Stefanos Tsitsipas beseiret David Goffin i strake sett, og vant 6-3 6-2. Alison van Uytvanck scoret imidlertid et poeng for Belgia med en 7-5 2-6 6-3 seier over Despina Papamichail.

I mellomtiden tok USA en 2-0-ledelse mot Tyskland etter Taylor Fritz og Maddison Keys seire over henholdsvis Alexander Zverev og Jule Niemeier.

Italia tok også en 2-0 ledelse over Norge etter at Lorenze Musetti slo Viktor Durasovic i strake sett og vant 7-6(7) 6-3. Martina Trevisan beseiret Malene Helgo etter tre sett, og vant 7-5 3-6 6-4.

Kroatia tok en 1-0 ledelse over Frankrike etter Donna Vekics 6-4 6-3 seier over Alize Cornet.

— –

Stream Australian Open 2023 live på oppdagelse+ og eurosport.co.uk

Solid kutt

Høydepunkter: Norrie overrasker Nadal da Storbritannia leder Spania 2-0 i United Cup gruppe D

31/12/2022 kl. 10:57

Solid kutt

«En flott måte å avslutte året på» – Norrie opprører Nadal for å vinne United Cup

31/12/2022 Kl. 09:32