World Blitz C’ship: Indias Humpy vinner sølv – Jammu Kashmir Siste nyheter | Turisme

ALMATY (Kasakhstan), 30. desember: Det indiske esset Koneru Humpy leverte en suveren prestasjon etter et beskjedent løp i den innledende fasen for å vinne sølvmedaljen i kvinnedelen av FIDE Blitz World Chess Championship her på fredag.

Hun avsluttet sterkt, og slo Zhongyi Tan, som vant den raske verdenstittelen for noen dager siden, i den 17. og siste runden.

Etter bare fire seire i de første ni rundene på torsdag og plassert på midten av 40-tallet, var Humpy, 35, i fin form på dag to av konkurransen, og noterte imponerende syv seire og uavgjort med sin landsmann Dronavalli Harika i konkurransen. 14. runde.

Hun endte med 12,5 poeng, bare et halvt poeng bak vinneren Bibisara Balabayeva fra Kasakhstan.

Et av høydepunktene i Humpys prestasjon den dagen var å beseire Kinas Zhongyi Tan i den 17. og siste runden, noe som reduserte motstanderens sjanser til å øke til turneringens gullmedalje.

Humpy hadde endt på sjette plass i Rapid Championship som gikk foran Blitz-konkurransen. Hun er en tidligere World Rapid-tittelvinner.

«Det var en perfekt dag for meg med 7,5 poeng fra 8 kamper, og vant den første sølvmedaljen noensinne i verdensmesterskapet i blitzsjakk for kvinner!» skrev Humpy på Twitter.

Harika, som endte med 10,5 poeng, måtte nøye seg med 13. plass mens Padmini Rout ble nummer 17. Tania Sachdev ble nummer 21 og B Savitha Shri, vinner av en bronsemedalje i Rapide-mesterskapet, ble nummer 33 med 9,5 poeng i et sterkt felt.

I Open-arrangementet, vunnet av verdens nr. 1 Magnus Carlsen fra Norge med 16 poeng, kunne ingen indisk spiller knekke topp 10.

Den erfarne P Harikrishna var den beste indianeren i Open-delen, og tok en 17. plass med 13 poeng med Nihal Sarin en plass bak med like mange poeng.

Den raske Arjun Erigaisi, den høyest rangerte indianeren her, ble nummer 42 etter en ujevn prestasjon som førte til at han tapte kamper 16, 17 og 18. Landsmannen Vidit Santosh Gujrathis form var også opp og ned, og han endte på en beskjeden 90. plass.

Carlsen la Blitz-tittelen til den raske verdenstittelen han vant onsdag.

Til tross for tap fra russiske spillere Ian Nepomniatchi i 15. runde og Alexey Sarana, vant nordmannen sine kamper i 20. og 21. runde mot Aleksandr Shimanov og Usbekistans Nodirbek Abdusattorov for å avslutte et poeng foran Hikaru Nakamura (15 poeng).

Prestasjon for indiske spillere i World Blitz-turneringen: Kvinner: Koneru Humpy 12.5 (2. plass), Harika (10.5, 13.), Padmini Rout (10.5, 17.), Tania Sachdev (10, 21.), B Savitha Shri (9.5, 33. ).

Menn: P Harikrishna (13 poeng, 17.), Nihal Sarin (13., 18.), Arjun Erigaisi (12, 42.), B Adhiban (12, 49.), V Pranav (11.5, 58.), Aravind Chithambaram (11, 5, 60.), Surya Shekhar Ganguly (11, 72.), Raunak Sadhwani (10.5, 83.), Vidit S Gujrathi (10.5, 90.), SL Narayanan (10.5, 92.). (PTI)