Norges sene utligning gjør at Irland svetter for U-21 Euro-plass

Republikken Irland gikk glipp av sjansen til å sikre minst en sluttspillplass i EM-kvalifiseringskampene under 21 da Norge tok uavgjort 1-1 i Cork.

Et mål i det 75. minutt fra Sean Roughan i fredagens møte på Turner’s Cross hadde satt irene på kurs mot en seier som i det minste ville garantere andreplassen i gruppe A, men Andreas Schjelderup utlignet kontroversielt i pausene i spillet.

Jim Crawfords side kan fortsatt hevde seg i topplasseringen – og automatisk kvalifisering – med seier i sin siste bortekamp mot gruppeleder Italia på tirsdag, men et tap kan åpne døren for Norge for å komme seg foran dem.

Etter en trang første omgang begynte Irland å ta ledelsen etter pause da Andrew Moran reddet Sander Tangvik.

Roughan brøt vranglåsen 15 minutter etter gang da han skjøt hjem Johnny Kennys lave ball foran mål.

Irland kom under betydelig press da Norge forsøkte å utligne i sluttfasen.

Utjevningen kom tre minutter på overtid da Schjelderup kastet seg på en retur etter at et skudd fra Thelo Aasgaard ble blokkert, men Irland protesterte mot en feil på Anselmo Garcia MacNulty i oppbyggingen.

Klagene falt for døve ører og målet ble stående, og Irland ble nummer to i gruppen, tre poeng bak Italia og to foran Norge.