Haaland ble Norges toppscorer gjennom tidene med bratte i 3-0 Nations League-seier over Slovenia

Den norske spissen Erling Haaland satte ny rekord torsdag etter å ha scoret to ganger i en 3-0 Nations League-seier over Slovenia, og ble landets toppscorer internasjonalt med 34 mål.

Som kaptein for laget i fravær av den skadede Martin Odegaard, tok Haaland på seg det ekstra ansvaret, men nok en gang var det målene hans som tok overskriftene.

«Selvfølgelig er det stort og historisk. Jeg er fornøyd, og det er en fantastisk rekord å oppnå…jeg har mange år igjen. Jeg har det gøy, sa Haaland til journalister.

Den solide spissen scoret det første målet i det syvende minuttet etter at Jan Oblak bare kunne parere Antonio Nusas stikkende skudd inn i banen for å utligne Joergen Juve, hvis siste av 33 internasjonale mål kom mot et østerriksk internasjonalt amatørlag i 1934.

LES | Pavlidis signerer en dobbeltseier for Hellas mot England

Haaland kunne ha slått rekorden tidlig i andre omgang, men han headet over tverrliggeren, og landsmannen Alexander Sorloth sørget for 2-0 til Norge etter forsvarsforsøket slovenske Vanja Drkusic kom i veien for henne.

Kjent for sin direkte og kraftfulle stil brukte Haaland store deler av starten av andre omgang på å prøve å gi lagkameratene et løft, men i det 62. minutt serverte Sorloth ham en perfekt pasning og han begravde med et karakteristisk venstrebeint skudd. stige til topps på den norske målscorerangeringen.

Haalands 34. mål kom i hans 36. landskamp, ​​ni færre enn Juve har spilt i karrieren.

Den 24 år gamle Manchester City-spissen dukket opp over hele banen, dirigerte defensive klareringer og orkestrerte angrepene deres da Norge produserte en av deres mest komplette prestasjoner på mange år foran hjemmepublikummet.

– Det var en godt gjennomført kamp. Jeg er stolt. Det er en rekord som har stått lenge…jeg følte meg bra. Det er lenge siden jeg hadde så mye energi på banen, sa Haaland.

Norge, som ikke har kvalifisert seg til finalen i en stor turnering siden EM 2000, topper League B gruppe 3 med syv poeng, tre foran Østerrike og Slovenia, med Kasakhstan som leder på siste plassering med et poeng.

Stale Solbakkens lag står foran en vanskelig tur til Østerrike søndag.

– Nå har vi en vanskelig bortekamp – selv om vi vant hjemme, må vi ikke bygge forventningene for mye, vi må ikke overdrive oss selv for mye, sa Haaland.