Manchester Citys Erling Haaland blir Norges toppscorer gjennom tidene

Erling Haaland skrev historie torsdag ved å bli Norges toppscorer gjennom tidene, og scoret to ganger i en 3-0 Nations League-seier over Slovenia.

Landets kaptein, den 24 år gamle Manchester City-spissen nådde milepælen med sine 33. og 34. internasjonale mål, og overgikk den tidligere rekorden satt av Jorgen Juve.

Haaland åpnet scoringen i det syvende minuttet, og reagerte raskt på en retur etter at den slovenske keeperen Jan Oblak parerte Antonio Nusas skudd. Dette målet ga ham Juves rekord på 33 mål.

Etter å ha bommet på en heading tidlig i andre omgang, gjorde Haaland ingen feil i det 62. minutt, og snudde i en pasning fra Alexander Sørloth for å hevde seg i tidenes rekord med sitt 34. mål på bare 36 landskamper.

GÅ DYPER

Erling Haaland blir enda bedre

«Selvfølgelig er det stort og historisk. Jeg er fornøyd, og det er en fantastisk rekord å oppnå…jeg har mange år igjen. Jeg har det gøy, sa Haaland, sitert av Reuters.

Sorloth la til et andre mål for Norge i andre omgang, noe som sikret landets topplassering i League B gruppe 3 med syv poeng, tre foran Østerrike og Slovenia, med Kasakhstan på sisteplass med ett poeng.

Haaland var kaptein i fravær av fast skipper Martin Odegaard, som gikk glipp av kampen på grunn av skade.

Til tross for seieren var Haaland forsiktige med å styre forventningene foran Norges neste bortekamp mot Østerrike.

«Nå har vi en vanskelig bortekamp – selv om vi vant hjemme, må vi ikke skape for mange forventninger, vi må ikke overdrive for mye,» sa han.

Haaland leder an som Premier Leagues toppscorer denne sesongen med 10 mål på syv kamper for City.

(Terje Pedersen/NTB/AFP via Getty Images)