Norske Karsten Warholm vinner sin tredje verdenstittel på 400m hekk | Flere sportsnyheter

NEW DELHI: Fortsetter sin dominans i 400 meter hekk for menn, Karsten Warholm av Norge viste urokkelig vilje til å vinne sin tredje verdenstittel Budapest Onsdag.
Regjerende olympisk mester Warholm vant løpet i et ras og tok gullmedaljen med tiden 46,89 sekunder. Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene vant sølvmedaljen, og fullførte løpet på 47,34 sekunder.
Amerikanske Rai Benjamin vant bronsemedaljen med tiden 47,56 sekunder. Den regjerende verdensmesteren, brasilianske Alison Dos Santos, led uflaks da hun snublet på det nest siste hinderet, satte håpet om en pallplass og endte til slutt på en femteplass.
Warholm, som hadde satt verdensrekord på 45,94 sekunder under sitt olympiske gullløp i Tokyo to år tidligere, startet løpet fra sin favorittbane, den syvende, plassert utenfor Benjamin. McMaster og Dos Santos ble plassert i henholdsvis bane åtte og ni.
Med så stor trafikk rundt seg klarte ikke Warholm å bryte seg løs fra flokken, slik han ofte gjør mot mindre vellykkede konkurrenter.

På et tidspunkt så det faktisk ut til at Benjamin vant terreng på Warholm, med duoen som klarte den syvende av 10 hekk skritt for skritt.
Dos Santos ristet hindringen og gjorde slutt på medaljehåpene, og deretter utnyttet Warholm ressursene sine.
Med ansiktet grimaserende og hver sene som skrek, gjorde Warholm en enorm innsats for å ta en meter ledelse da pelotonen kom inn på straight.
I det som uten tvil var en av hans verste oppvisninger i hekk, kjempet nordmannen seg til streken for å sikre seg en tredje verdensgull.
Da Benjamin begynte å bli sliten etter sin tidligere innsats, tok McMaster hjem en minneverdig sølvmedalje.
Warholm hadde allerede vunnet verdensgull i London i 2017 og Doha i 2019. Da han kom tilbake for tidlig fra skade, klarte han bare å bli nummer sju i Eugene i fjor.