Norge 6-0 Filippinene: Nordmennene er i god form med storseier og kvalifiserer seg til 16-delsfinalen

Videotekst, Norge overser Filippinene 6-0

Tidligere verdensmestere Norge fikk tilbake formen og voldsomheten sin i tide da Sophie Haugs hat-trick hjalp dem til å slå Filippinene til å nå knockout-stadiene i 2023 FIFA verdensmesterskap for kvinner.

Etter å ha mislyktes i sine to første kamper og med stjernen Caroline Graham Hansen som kritiserte beslutningen om å utelate henne, sto Hege Riises vaklende side i alvorlig fare for å havne sist i en gruppe de skulle krysse.

Men med Hansen restituert i siden og biten mellom tennene på Aucklands Eden Park, rev Grasshoppers gjennom sine dårlige motstandere for å ta seier som førte til at de endte på andreplass i gruppe A og sendte Filippinene hjem.

Haug fikk ballen til å rulle i det sjette minuttet med en perfekt utført volley ved lengste stolpe før han doblet sin og lagets scoring 11 minutter senere via en sløyfe heading.

Hansen understreket sin betydning med det tredje målet, og scoret med et suverent lavt skudd – et nøkkelmål som ga Norge full kontroll over sin skjebne, uavhengig av poengsummen i den andre siste gruppekampen mellom Sveits og New Zealand, medarrangør.

Norge la deretter resultatet fullstendig på senga med to mål tidlig i andre omgang – et selvmål fra den ulykkelige Alicia Barker og en straffe fra Guro Reiten.

Filippinernes problemer ble forsterket da innbytter Sofia Harrison ble utvist mindre enn 10 minutter etter å ha kommet inn etter en VAR-gjennomgang etter en sen utfordring på Thea Bjelde.

Midtveis i 11 minutter av tilleggstid fullførte Haug sitt hat-trick med en ny heading og kunne hatt en fjerde, men headet en glideinnsats mot stolpen.

Norge møter nå vinneren av gruppe C – som blir enten Spania eller Japan – i 16-delsfinalen i Wellington 5. august.

Bildekilde, Getty bilder

Legende, Haug scoret Norges første mål i det sjette minuttet, hans første mål i dette VM.

Det virkelige Norge kommer akkurat i tide

For en forskjell et godt timet mål kan gjøre.

Norge kom inn i denne kampen etter å ha mislyktes i å sette ballen i nettet i de to foregående kampene, med tap i den første kampen og uavgjort i den andre kampen, noe som gjorde dem under alvorlig trussel om å bli eliminert før 16-delsfinalen. VM for bare andre gang.

På toppen av det hele har deres andre elitespiller, første Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg, brukt mer tid på sidelinjen enn på banen på grunn av en lyskeskade, som gjorde at hun også hindret ham i å delta i søndagens konkurranse.

I fem minutter, i en Eden Park stort sett støttet av sine motstandere, var nordmennene synlig nervøse da Filippinene kom ut i kraft.

Og så kroket Haug volleyen sin ved lengste stolpe på et innlegg fra Bjelde og alt forandret seg. Bryteren ble snudd og Grasshoppers, skjøre og nesten ødelagte, ble det selvsikre og kliniske laget som prydet mange vellykkede store turneringer tidligere.

Haug headet sitt andre mål med 17 minutter på klokken, og så snart Hansens lave skudd fant nettmaskene like etter halvtimen var resultatet ikke i tvil.

På vakt mot faren som et enkelt mål fra Filippinene i Auckland eller fra begge lagene i Dunedin utgjorde for deres sjanser til å kvalifisere seg, kom Norge ut etter pause med ny kraft.

Filippinernes klønete forsvar ga dem den puten og komforten de trengte da Barker raste inn i sitt eget nett, Jaclyn Sawicki slo Reiten i boksen for straffen, så lanserte Harrison en sen støvel inn i leggen på Bjelde og scoret 11 mot 10 .

Prikken over i-en kom fra Haug, som scoret sitt hat-trick i en lang periode med overtid, og ble den andre spilleren til å score hat-trick i dette VM etter Ary Borges for Brasil mot Panama.

De kan nå se mot 16-delsfinalen med fornyet selvtillit og håp om at Haug, Hansen og Rieter kan gjenskape sine prestasjoner her og at Hegerberg kan komme tilbake for å øke sjansene sine ytterligere.

«Vi følte det var oss mot resten av verden i dag, og vi presterte bra fra start, og presterte bra når vi virkelig trengte det,» sa Norge-trener Riise.

«Det var det beste svaret vi kunne gi til det norske folk og oss selv.»

Filippinene eliminert, men ikke nede

Det endte ikke slik de håpet, men det var en fremskrittsturnering for Filippinene.

Etter å ha gjennomført en kampanje i løpet av det siste tiåret for å rekruttere talent fra den filippinske diasporaen, spesielt i USA, opplever de nå ikke bare sin aller første deltakelse i verdensmesterskapet, men også sin første seier på verdensscenen , takket være 1-0. seier mot New Zealand tirsdag.

Til tross for den dynamiske oppladningen de første fem minuttene i Auckland, slet de med å nå Norge og testet ikke Aurora Mikalsen skikkelig i Grasshoppers-målet en gang.

De hadde imidlertid noen uforglemmelige øyeblikk, inkludert en fantastisk fingertuppredning for å nekte Rieter et sent mål fra Olivia McDaniel, som gjorde alt i hennes makt for å holde underskuddet på bare seks.

De faller ved det første hinderet, men drar med hevet hode.